Трипут љуби оне који не знају српске обичаје!

Председник Србије Томислав Николић изјавио је у Загребу да ће у билатералну посету Хрватској вероватно доћи на пролеће.

Србија 25.11.2015 | 22:42
Трипут љуби оне који не знају српске обичаје!

"Рачунам да би то могао да буде фебруар или март, ако не буде ванредних избора, што мислим да није добро за Хрватску", рекао је Николић новинарима по завршетку самита Процеса Брдо - Бриони.

На питање новинара да ли га је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић позвала у посету Загребу, Николић је рекао да се у уторак увече на кратко састао са њом и да му је рекла да ће за Божић ићи на Косово да посети хрватске војнике.

“Рекла је и да би ме одмах позвала, али да чека да се конституише хрватска влада”, додао је Николић.

Упитан да ли се Грабар - Китаровић наљутила због тога што ју је долазећи на самит пољубио три пута, Николић је рекао да је то његов обичај.

"Сада је и она упознала српски обичај као што је претходно имао прилику и бивши председник Иво Јосиповић. Волим да оне који не познају наше обичаје пољубим три пута и не видим у томе ништа лоше", додао је.

Николић је новинарима пренео да се током самита састао и са потпредседником САД Џозефом Бајденом који му је рекао да САД подржавају Србију у њеним напорима да спроведе реформе, као и у тежњи да постане пуноправни члан ЕУ.

Према Николићевим речима, Бајден је похавлио Србију и због позитивног односа према мигрантској кризи и доприноса миру и стабилности у региону.

Николић је оценио да је самит Процеса Брдо - Бриони протекао у пријатељском и добром тону, али да, како је додао, увек има варница између њега и председнице Косова Атифете Јахага јер, као и други представници Косова, о Косову уобичајено говори као о држави.

Извор: Бета

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Срето

25.11.2015 23:26

Добро је овај Николај( Николић) прошао.Могла му је шамар опалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре срето

26.11.2015 06:59

Па то је Тома казанџија, " факултетски" образован човек.

Name

ВРС РВИ

26.11.2015 01:03

Глупог ли поста.Шта је напавио корисно са таквим потезом? Не знам када су нови предсједнички избори у Србији. Предсједник државе треба да се бави озбиљним стварима а не оваквим глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

26.11.2015 07:02

Није то због обицаја него му се свидја.Пољубио ди је 100 пута.Види како је гледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

27.11.2015 23:01

Нисам примијетио да је Колинди натовки било мрско него ....

ОДГОВОРИТЕ