Бомба са Острва! Руни иде у Кину?!

Енглески медији најављују да би капитен Манчестер Јунајтеда могао ускоро пут Далеког Истока, где га чекају десетине милиона евра!

Фудбал 26.11.2015 | 22:45
Бомба са Острва! Руни иде у Кину?!

Кинези већ годинама раде на томе да постану фудбалска велесила, у том циљу увели су овај спорт као обавезан „предмет“ у основним школама, а уједно раде на популаризацији своје лиге, доводећи велика имена.

Тренутно у најмногољуднијој земљи света играју Робињо, Демба Ба, Момо Сисоко, Тим Кејхил... а ускоро би могао да им се придружи - Вејн Руни!

Да, добро сте прочитали, капитен Манчестер Јунајтеда који је пре месец дана напунио 30 година.

Како пишу енглески медији, конкретно Сан, Рунију је понуђен бланко чек како би пристао да оде у Кину, и то вероватно у Шангај који тренира Свен Горан Ериксон, а с којим је сарађивао у репрезентацији Енглеске. Кинеска Суперлига недавно је потписала уговор о ТВ правима вредан више од милијарду евра, па је јасно да новац није проблем, а можете да замислите колико ће вредети наредни спонзорски уговори уколико у лиги буде играо суперстар какав је Вејн Руни!

Сјајни нападач има још три године уговора с Јунајтедом, али су Кинези вољни да плате обештећење које Ђаволи буду тражили.

Према информацијама из Сана, Рунијев тим разматра понуду, а уколико је прихвати, Енглез би могао да постане најплаћенији фудбалер на свету.

Коментари / 0

Оставите коментар