Bomba sa Ostrva! Runi ide u Kinu?!

Engleski mediji najavljuju da bi kapiten Mančester Junajteda mogao uskoro put Dalekog Istoka, gde ga čekaju desetine miliona evra!

Fudbal 26.11.2015 | 22:45
Bomba sa Ostrva! Runi ide u Kinu?!

Kinezi već godinama rade na tome da postanu fudbalska velesila, u tom cilju uveli su ovaj sport kao obavezan „predmet“ u osnovnim školama, a ujedno rade na popularizaciji svoje lige, dovodeći velika imena.

Trenutno u najmnogoljudnijoj zemlji sveta igraju Robinjo, Demba Ba, Momo Sisoko, Tim Kejhil... a uskoro bi mogao da im se pridruži - Vejn Runi!

Da, dobro ste pročitali, kapiten Mančester Junajteda koji je pre mesec dana napunio 30 godina.

Kako pišu engleski mediji, konkretno San, Runiju je ponuđen blanko ček kako bi pristao da ode u Kinu, i to verovatno u Šangaj koji trenira Sven Goran Erikson, a s kojim je sarađivao u reprezentaciji Engleske. Kineska Superliga nedavno je potpisala ugovor o TV pravima vredan više od milijardu evra, pa je jasno da novac nije problem, a možete da zamislite koliko će vredeti naredni sponzorski ugovori ukoliko u ligi bude igrao superstar kakav je Vejn Runi!

Sjajni napadač ima još tri godine ugovora s Junajtedom, ali su Kinezi voljni da plate obeštećenje koje Đavoli budu tražili.

Prema informacijama iz Sana, Runijev tim razmatra ponudu, a ukoliko je prihvati, Englez bi mogao da postane najplaćeniji fudbaler na svetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar