ФИБА избацује клубове из националних првенстава који играју Евролигу!

Иако се чинило да је Евролига и дефинитивно добила рат против ФИБА, из Међународне кошаркашке федерације (ФИБА) јасно су поручили: Спремни смо да узвратимо ударац!

Кошарка 27.11.2015 | 12:20
ФИБА избацује клубове из националних првенстава који играју Евролигу!

Генерални секретар ФИБА Патрик Бауман тражиће од националних савеза да клубове избаце из домаћих шампионата, а Италија је наводно већ спремна да се одрекне миланског Арманија.

Како даље преноси специјализовани сајт “Еурохупс”, Светска кућа кошарке ће у четвртак у Риму одржати састанак са представницима федерација Француске, Турске, Шпаније, Немачке, Италије и Грчке, а све у циљу што жешћег одговора Евролиги.

Самим тим што је Ђорди Бертомеу већ окупио 11 клубова који ће бити сигурни учесници Евролиге, ФИБА ће учинити све да они буду санкционисани избацивањем из националних шампионата.

Гледано кроз наше интересе, представник Србије који би рецимо освојио АБА лигу и тако изборио место у Евролиги, не би имао права да се бори за титулу у Суперлиги. Неке то можда и не би погодило, јер су Реал, Барселона и Лаборал већ размишљали да у будућности не играју домаћи шампионат, али нама би то само донело додатну штету.

Коментари / 0

Оставите коментар