FIBA izbacuje klubove iz nacionalnih prvenstava koji igraju Evroligu!

Iako se činilo da je Evroliga i definitivno dobila rat protiv FIBA, iz Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) jasno su poručili: Spremni smo da uzvratimo udarac!

Košarka 27.11.2015 | 12:20
FIBA izbacuje klubove iz nacionalnih prvenstava koji igraju Evroligu!

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman tražiće od nacionalnih saveza da klubove izbace iz domaćih šampionata, a Italija je navodno već spremna da se odrekne milanskog Armanija.

Kako dalje prenosi specijalizovani sajt “Eurohups”, Svetska kuća košarke će u četvrtak u Rimu održati sastanak sa predstavnicima federacija Francuske, Turske, Španije, Nemačke, Italije i Grčke, a sve u cilju što žešćeg odgovora Evroligi.

Samim tim što je Đordi Bertomeu već okupio 11 klubova koji će biti sigurni učesnici Evrolige, FIBA će učiniti sve da oni budu sankcionisani izbacivanjem iz nacionalnih šampionata.

Gledano kroz naše interese, predstavnik Srbije koji bi recimo osvojio ABA ligu i tako izborio mesto u Evroligi, ne bi imao prava da se bori za titulu u Superligi. Neke to možda i ne bi pogodilo, jer su Real, Barselona i Laboral već razmišljali da u budućnosti ne igraju domaći šampionat, ali nama bi to samo donelo dodatnu štetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar