Гигсових идеалних 11 без Видића!

Помоћни тренер Манчестер Јунајтеда, легенда клуба Рајан Гигс, изабрао је најбољих 11 играча са којима је играо на Олд Трафорду.

Фудбал 29.11.2015 | 15:20
Гигсових идеалних 11 без Видића!

Током 24 године у дресу "Црвених ђавола" Гигс је играо са неколико десетина фантастичних играча, те освајао титуле у Премијер лиги и Лиги шампиона.

У његовом идеалном тиму ипак нема јединог Србина који је одушевљавао "Театар снова", Немање Видића.

Гигсов идеални тим Јунајтеда: Петер Шмајхел (Данска) – Гери Невил (Енглеска), Рио Фердинанд (Енглеска), Јап Стам (Холандија), Денис Ирвин (Ирска) – Дејвид Бекам (Енглеска), Рој Кин (Ирска), Пол Сколс (Енглеска), Кристијано Роналдо (Португалија) – Ерик Кантона (Француска), Вејн Руни (Енглеска).

"Шмајхел је био већи од живота, Невил је најлакша одлука, годинама константан, Стам је имао све, скок, брзе ноге, снагу, агресивност, Рио биљантан лидер, Ирвин испред Евре јер је константнији и више голова дао, Бекам има најбољи центаршут који сам видео, бриљантан фудбалер, Кин је најбољи капитен под којим сам играо, невероватни Сколс је контролисао игру, Роналдо је фантастичан, може да погоди гол како жели, Кантона је суперталентован, имао велики утицај на моју каријеру када сам почињао, Руни има од свега понешто, константан од почетка", појаснио је Гигс свој избор.

Гигс је одиграо 963 утакмице за Јунајтед и постигао 168 голова. Није био стрелац само у последњој сезони у Премијер лиги. Једини је који је то чинио 21 сезону у низу, а рекордер је лиге са 632 наступа.

За репрезентацију Велса одиграо је 64 утакмице и постигао 12 голова. Тринаест пута је био шампион Енглеске, уз четири ФА купа, три Лига купа, по две Лиге шампиона, и Светска клупска првенства, а један Суперкуп Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар