Gigsovih idealnih 11 bez Vidića!

Pomoćni trener Mančester Junajteda, legenda kluba Rajan Gigs, izabrao je najboljih 11 igrača sa kojima je igrao na Old Trafordu.

Fudbal 29.11.2015 | 15:20
Gigsovih idealnih 11 bez Vidića!

Tokom 24 godine u dresu "Crvenih đavola" Gigs je igrao sa nekoliko desetina fantastičnih igrača, te osvajao titule u Premijer ligi i Ligi šampiona.

U njegovom idealnom timu ipak nema jedinog Srbina koji je oduševljavao "Teatar snova", Nemanje Vidića.

Gigsov idealni tim Junajteda: Peter Šmajhel (Danska) – Geri Nevil (Engleska), Rio Ferdinand (Engleska), Jap Stam (Holandija), Denis Irvin (Irska) – Dejvid Bekam (Engleska), Roj Kin (Irska), Pol Skols (Engleska), Kristijano Ronaldo (Portugalija) – Erik Kantona (Francuska), Vejn Runi (Engleska).

"Šmajhel je bio veći od života, Nevil je najlakša odluka, godinama konstantan, Stam je imao sve, skok, brze noge, snagu, agresivnost, Rio biljantan lider, Irvin ispred Evre jer je konstantniji i više golova dao, Bekam ima najbolji centaršut koji sam video, briljantan fudbaler, Kin je najbolji kapiten pod kojim sam igrao, neverovatni Skols je kontrolisao igru, Ronaldo je fantastičan, može da pogodi gol kako želi, Kantona je supertalentovan, imao veliki uticaj na moju karijeru kada sam počinjao, Runi ima od svega ponešto, konstantan od početka", pojasnio je Gigs svoj izbor.

Gigs je odigrao 963 utakmice za Junajted i postigao 168 golova. Nije bio strelac samo u poslednjoj sezoni u Premijer ligi. Jedini je koji je to činio 21 sezonu u nizu, a rekorder je lige sa 632 nastupa.

Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova. Trinaest puta je bio šampion Engleske, uz četiri FA kupa, tri Liga kupa, po dve Lige šampiona, i Svetska klupska prvenstva, a jedan Superkup Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar