Еклстон: Роси би у Ф1 био дисквалификован!

Први човек Формуле 1 Берни Еклстон рекао је да би Валентино Роси био дисквалификован због окршаја са Марком Маркесом да се он десио у његовом шампионату.

Остали спортови 26.11.2015 | 13:00
Еклстон: Роси би у Ф1 био дисквалификован!

‘Доктор’ и млади Шпанац имали су оштар окршај на претпоследњој трци овогодишњег Мото ГП шампионата на стази “Сепанг”.

Маркес је прво на ивици контакта нападао Росија, који му је одговорио тако што је прикочио да би га натерао да оде прешироко, због чега је дошло до контакта после којег је возач Репсол Хонде излетео са стазе.

Роси је на крају Велику награду Малезије завршио на трећем месту, које је задржао, али је због тог инцидента добио три казнена бода, који су заједно са једним и Мизана довели до тога да на последњој трци сезоне стартује са зачеља.

Еклстон сматра да дирекција трке у Мото ГП шампионату није била довољно ошра према Росију и наглашава да би му због таквог инцидента у Формули 1 била показана црна заставица.

“То што се десило је потпуно погрешно. То је упозорење за Формуле 1. Даћу вам пример. Претпоставимо да се Ферари бори за титулу и Мерцедес га блокира захваљујући једном од тимова којима доставља моторе, шта би се онда десило? Роси би дефинитивно био дискваливикован, била би му показана црна заставица”, истакао је Еклстон.

Пре десетак година, Роси је наговештавао да би могао да пређе у Формулу 1, а познато је да је имао неколико тестова са Фераријем 2006. године, пре него што је одлучио да остане у Мото ГП шампионату. Еклстон не сумња да је деветоструки светски шампион донео праву одлуку.

“Имао је неколико шанси да дође у Формулу 1, али је био на врхунцу своје каријере у краљевској класи. У Формули 1 би морао да крене од нуле, у то немам сумње. Направио је прави потез оставши тамо где је сада”, нагласио је Еклстон.

Роси је на крају на последњој трци сезоне остао без титуле, пошто је кроз циљ прошао као четвртопласирани, а његов тимски колега је захваљујући тријумфу у Валенсији постао шампион.

Коментари / 0

Оставите коментар