Србија: У рекордној години 29 медаља!

Министар спорта Вања Удовичић оценио је да је ова година била рекордна са 29 освојених медаља у олимпијским дисциплинама и бројним надметањима.

Остали спортови 27.11.2015 | 11:00
Србија: У рекордној години 29 медаља!

Он је изузетно поносан на рекорд по броју медаља на параолимпијским или универзитетским такмичењима.

Удовичић очекује да се нови Закон о спорту надје у скупштини и буде усвојен до краја године.

Држава је ту да буде база и подршка за освајање одличја, рекао је министар гостујући у РТС-у.

"Тенденција је да сваке године будемо све бољи. Исто је тенденција да овај Сајам буде бољи", рекао је Удовичић поводом предстојећег Сајма спорта од 27. до 29. новембра.

Према његовим речима, Сајам спорта је ове године пресељен из Хале 1 у Халу 3 која је већа, а намера је да "мотивишемо младе, да мотивишемо и децу и родитеље да се баве првенствено рекреацијом, а онда и спортом и професионалним спортом".

Већа хала је, каже он, одабрана и како би се изложило што више спортских реквизита.

"Први пут ће унутра бити постављен спортски авион. Деца ће моћи да се сретну чак и спортовима који нису свакодневно заступљени у јавности", додао је Удовичић.

Намера је да се млади подстакну да се баве и таквим спортовима, рекао је министар.

"Кад први пут имате прилику да по први пут ударите лоптицу голфа или седнете у професионални кану, мислим да то буди код деце љубав за цео живот", рекао је он.

То је показао и прошлогодишњи Сајам спорта, рекао је Удовичић и додао да ће ове године поред показних спортова, бити и више предавача, с намером да се едукују како градјани Србије тако и спортисти.

Поводом предстојећег Шампионата Европе у ватерополу он је рекао да ће то бити прилика да се подсети на неке добре резултате и то не само у блиској прошлости.

У наредном периоду, главни циљ су, како каже, Олимпијске игре наредне године, а на том путу су и два европска првенства.

Коментари / 0

Оставите коментар