ЛШ: Шестица сурове Барсе, Арсенал остао у животу!

Фудбалери Барселоне прегазили су Рому, док је Арсенал задржао шансе да се нађе у осмини финала, у мечевима петог кола Лиге шампиона.

Фудбал 25.11.2015 | 11:40
ЛШ: Шестица сурове Барсе, Арсенал остао у животу!

Барселона је потврдила да се налази у сјајној форми победивши 6:1, а тај дуел обележио је и повратак двоструког стрелца Лионела Месија на ’Ноу Камп’.

Арсенал је резултатом 3:0 добио загребачки Динамо и искористио убедљив пораз Олимпијакоса у Минхену (4:0), па ће му у последњем колу бити потребна победа од два гола разлике у Атини.

Челси је био сигуран у Тел Авиву победивши 4:0, кијевски Динамо је са 2:0 изненадио Порто у гостима, док је Гент поготком у 94. минуту преокренуо у Лиону.

Група Е

У оквиру групе Е БАТЕ Борисов и Бајер Леверкузен одиграли су 1:1 у првом мечу и тако ситуацију оставили отвореном. Барселона је већ прошла, а Рома би била изузетно близу да је победила.

Лионел Меси се вратио у стартну поставу, Барса је пропустила неколико прилика на почетку, судија јој је поништио чист гол, да би на другој страни Един Џеко био непрецизан када се нашао усамљен испред гола.

То је био крај меча јер је од 15. минута кренула рапсодија домаћих – Нејмар је ’пробушио’ одбрану гостију једним додавањем, Алвеш несебично додао до Суареса који се ушетао у мрежу.

Само три минута касније Меси је постигао први од два гола и тада је виђена можда и најлепша акција ове сезоне. Нејмар до Месија, Меси до Суареса, Суарес до Месија који бежи одбрани и пребацује истрчалог Шченсног.

Ритам је опао, али Италијани нису уопште имали посед лопте, да би у 44. минуту Суарес решио меч сјајним волеј ударцем са 15 метара.

Друго полувреме било је једнако спектакуларно, а отворио га је Пике у 56. минуту, крунисавши још једну фантастичну ’тики-така’ акцију. Већ у следећем нападу Меси је погодио за 5:0, да би Нејмар у 77. изборио пенал. Промашио га је, на одбитак је налетео Адријано и закуцао је изнад пољског голмана.

Нешто касније и Рома је имала пенал који је направио Вермален, али је ударац Џека зауставио Тер Стеген. Ипак, репрезентативац БиХ успео је да пронађе мрежу немачког голмана и то у последњем минуту меча за коначних 6:1.

Лига шампиона, 5. коло
Група Е:
БАТЕ Борисов – Бајер Леверкузен 1:1
(Гордејчук 2 – Мехмеди 68)
Барселона – Рома 6:1
(Суарес 15, 44, Меси 18, 60, Пике 56, Адријано 76 – Џеко 91)
Табела: Барселона 13, Бајер Леверкузен 5, Рома 5, БАТЕ Борисов 4

Група Ф

У групи Ф Арсенал није блистао на почетку меча са Динамом, али је у три минута успео да се реваншира за пораз у Загребу. ’Тобжије’ су у 29. минуту извеле фантастичну акцију од свог казненог простора у којој су за 25 секунди стигли до казненог ривала. На левој страни усамљен је био Санчес, погодио Немца који се бацио и главом сместио лопту у мрежу.

Само три минута касније било је 2:0, а стрелац је био асистент код првог гола. Још једна лепа акција по левом боку, повратна лопта Монреала и рутинска реализација Чилеанца.

Санчес је средином другог дела игре поставио коначан резултат, али се чини да је био у малом офсајду код додавања Кембела. Прихватио је лопту, заобишао чувара мреже Динама и постигао девети гол у каријери у Лиги шампиона, чиме се изједначио са Артуром Видалом.

Бајерн је очекивано лако славио против грчког шампиона, а све је било готово већ у 20. минуту. Даглас Коста искористио је одбитак после шута Џерома Боатенга већ у уводном делу игре, да би осам минута касније Роберт Левандовски дуплирао вођство.

Пољски нападач се одлично снашао и са полудистанце погодио доњи леви угао противничког гола. Канонаду Бајерна на почетку сусрета заокружио је ко други до Томас Милер. Фантастични Немац је уз мало среће убацио лопту у мрежу из петерца, на додавање Арјена Робена.

Холгер Бадштубер је почетком другог полувремена добио црвени картон и успорио нападе домаћих, али је било времена за још један гол – постигао га је Кингсли Коман у 70. минуту.

Група Ф:
Арсенал – Динамо Загреб 3:0
(Езил 29, Санчес 31, 69)
Бајерн – Олимпијакос 4:0
(Даглас Коста 8, Левандовски 16, Милер 20, Коман 70)
Табела: Бајерн 12, Олимпијакос 9, Арсенал 6, Динамо Загреб 3

Група Г

Фудбалери Челсија савладали су данас Макаби, док је Динамо Кијев био бољи од Порта, па ће последње коло одлучити које екипе ће се из Групе Г пласирати у наредну фазу Лиге шампиона.

Челси након пет утакмица води на табели са 10 бодова, колико има и другопласирани Порто, два мање има Динамо, док је Макаби убедљиво последњи без учинка.

Челси је у Хаифи, где је Макаби играо као домаћин, победио са 4:0. Стрелци су били Гери Кејхил у 20, Вилијан у 73, Оскар у 77. и Курт Зума у 91. минуту.

Репрезентативац Србије Предраг Рајковић бранио је за Макаби, који је од 41. минута имао играча мање због искључења Тала Бен Хаима. Млади голман је био солидан и спречио је неколико пута противнички тим да забележи убедљивију победу.

Немања Матић одиграо је цео сусрет за Челси, док је Бранислав Ивановић седео на клупи енглеског клуба.

Динамо Кијев је дошао у изгледну ситуацију победом у Порту са 2:0 и има лепу прилику да прође у наредну фазу Лиге шампиона.

Голове у Португалу постигли су Андреј Јармоленко из пенала у 35. минуту и Дерлис Гонсалес у 64.

Група Г:
Порто – Динамо Кијев 0:2
(Јармоленко 35п, Гонсалес 64)
Макаби Тел Авив – Челси 0:4
(Кејхил 21, Вилијан 74, Оскар 77, Баба 91)
Табела: Челси 10, Порто 10, Динамо Кијев 8, Макаби Тел Авив 0

Група Х

Зенит је у термину од 18 часова задржао максимални учинак против Валенсије, а то је искористио Гент драматичним тријумфом у Лиону. Погодак вредан три бода постигао је Кулибали у петом минуту надокнаде.

Међутим, није све добро почело по госте јер је Лион повео већ у седмом минуту преко Ферија. Он је добио лепо додавање Гезала и сигурно погодио ближи угао искоса са леве стране.

Шампион Белгије није се предавао и успео је да изједначи преко Швајцарца Милићевића у 33. минуту, а онда и да на већ описан начин дође до другог места на табели.

Група Х:
Зенит – Валенсија 2:0
(Шатов 15, Дзјуба 74)
Лион – Гент 1:2
(Фери 7 – МИлићевић 33, Кулибали 95)
Табела: Зенит 15, Гент 7, Валенсија 6, Лион 2

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Од срца

25.11.2015 11:23

Зестока екипа. Дубоки наклон за тимски рад и побједе које низу.

ОДГОВОРИТЕ