LŠ: Šestica surove Barse, Arsenal ostao u životu!

Fudbaleri Barselone pregazili su Romu, dok je Arsenal zadržao šanse da se nađe u osmini finala, u mečevima petog kola Lige šampiona.

Fudbal 25.11.2015 | 11:40
LŠ: Šestica surove Barse, Arsenal ostao u životu!

Barselona je potvrdila da se nalazi u sjajnoj formi pobedivši 6:1, a taj duel obeležio je i povratak dvostrukog strelca Lionela Mesija na ’Nou Kamp’.

Arsenal je rezultatom 3:0 dobio zagrebački Dinamo i iskoristio ubedljiv poraz Olimpijakosa u Minhenu (4:0), pa će mu u poslednjem kolu biti potrebna pobeda od dva gola razlike u Atini.

Čelsi je bio siguran u Tel Avivu pobedivši 4:0, kijevski Dinamo je sa 2:0 iznenadio Porto u gostima, dok je Gent pogotkom u 94. minutu preokrenuo u Lionu.

Grupa E

U okviru grupe E BATE Borisov i Bajer Leverkuzen odigrali su 1:1 u prvom meču i tako situaciju ostavili otvorenom. Barselona je već prošla, a Roma bi bila izuzetno blizu da je pobedila.

Lionel Mesi se vratio u startnu postavu, Barsa je propustila nekoliko prilika na početku, sudija joj je poništio čist gol, da bi na drugoj strani Edin Džeko bio neprecizan kada se našao usamljen ispred gola.

To je bio kraj meča jer je od 15. minuta krenula rapsodija domaćih – Nejmar je ’probušio’ odbranu gostiju jednim dodavanjem, Alveš nesebično dodao do Suaresa koji se ušetao u mrežu.

Samo tri minuta kasnije Mesi je postigao prvi od dva gola i tada je viđena možda i najlepša akcija ove sezone. Nejmar do Mesija, Mesi do Suaresa, Suares do Mesija koji beži odbrani i prebacuje istrčalog Ščensnog.

Ritam je opao, ali Italijani nisu uopšte imali posed lopte, da bi u 44. minutu Suares rešio meč sjajnim volej udarcem sa 15 metara.

Drugo poluvreme bilo je jednako spektakularno, a otvorio ga je Pike u 56. minutu, krunisavši još jednu fantastičnu ’tiki-taka’ akciju. Već u sledećem napadu Mesi je pogodio za 5:0, da bi Nejmar u 77. izborio penal. Promašio ga je, na odbitak je naleteo Adrijano i zakucao je iznad poljskog golmana.

Nešto kasnije i Roma je imala penal koji je napravio Vermalen, ali je udarac Džeka zaustavio Ter Stegen. Ipak, reprezentativac BiH uspeo je da pronađe mrežu nemačkog golmana i to u poslednjem minutu meča za konačnih 6:1.

Liga šampiona, 5. kolo
Grupa E:
BATE Borisov – Bajer Leverkuzen 1:1
(Gordejčuk 2 – Mehmedi 68)
Barselona – Roma 6:1
(Suares 15, 44, Mesi 18, 60, Pike 56, Adrijano 76 – Džeko 91)
Tabela: Barselona 13, Bajer Leverkuzen 5, Roma 5, BATE Borisov 4

Grupa F

U grupi F Arsenal nije blistao na početku meča sa Dinamom, ali je u tri minuta uspeo da se revanšira za poraz u Zagrebu. ’Tobžije’ su u 29. minutu izvele fantastičnu akciju od svog kaznenog prostora u kojoj su za 25 sekundi stigli do kaznenog rivala. Na levoj strani usamljen je bio Sančes, pogodio Nemca koji se bacio i glavom smestio loptu u mrežu.

Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0, a strelac je bio asistent kod prvog gola. Još jedna lepa akcija po levom boku, povratna lopta Monreala i rutinska realizacija Čileanca.

Sančes je sredinom drugog dela igre postavio konačan rezultat, ali se čini da je bio u malom ofsajdu kod dodavanja Kembela. Prihvatio je loptu, zaobišao čuvara mreže Dinama i postigao deveti gol u karijeri u Ligi šampiona, čime se izjednačio sa Arturom Vidalom.

Bajern je očekivano lako slavio protiv grčkog šampiona, a sve je bilo gotovo već u 20. minutu. Daglas Kosta iskoristio je odbitak posle šuta Džeroma Boatenga već u uvodnom delu igre, da bi osam minuta kasnije Robert Levandovski duplirao vođstvo.

Poljski napadač se odlično snašao i sa poludistance pogodio donji levi ugao protivničkog gola. Kanonadu Bajerna na početku susreta zaokružio je ko drugi do Tomas Miler. Fantastični Nemac je uz malo sreće ubacio loptu u mrežu iz peterca, na dodavanje Arjena Robena.

Holger Badštuber je početkom drugog poluvremena dobio crveni karton i usporio napade domaćih, ali je bilo vremena za još jedan gol – postigao ga je Kingsli Koman u 70. minutu.

Grupa F:
Arsenal – Dinamo Zagreb 3:0
(Ezil 29, Sančes 31, 69)
Bajern – Olimpijakos 4:0
(Daglas Kosta 8, Levandovski 16, Miler 20, Koman 70)
Tabela: Bajern 12, Olimpijakos 9, Arsenal 6, Dinamo Zagreb 3

Grupa G

Fudbaleri Čelsija savladali su danas Makabi, dok je Dinamo Kijev bio bolji od Porta, pa će poslednje kolo odlučiti koje ekipe će se iz Grupe G plasirati u narednu fazu Lige šampiona.

Čelsi nakon pet utakmica vodi na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirani Porto, dva manje ima Dinamo, dok je Makabi ubedljivo poslednji bez učinka.

Čelsi je u Haifi, gde je Makabi igrao kao domaćin, pobedio sa 4:0. Strelci su bili Geri Kejhil u 20, Vilijan u 73, Oskar u 77. i Kurt Zuma u 91. minutu.

Reprezentativac Srbije Predrag Rajković branio je za Makabi, koji je od 41. minuta imao igrača manje zbog isključenja Tala Ben Haima. Mladi golman je bio solidan i sprečio je nekoliko puta protivnički tim da zabeleži ubedljiviju pobedu.

Nemanja Matić odigrao je ceo susret za Čelsi, dok je Branislav Ivanović sedeo na klupi engleskog kluba.

Dinamo Kijev je došao u izglednu situaciju pobedom u Portu sa 2:0 i ima lepu priliku da prođe u narednu fazu Lige šampiona.

Golove u Portugalu postigli su Andrej Jarmolenko iz penala u 35. minutu i Derlis Gonsales u 64.

Grupa G:
Porto – Dinamo Kijev 0:2
(Jarmolenko 35p, Gonsales 64)
Makabi Tel Aviv – Čelsi 0:4
(Kejhil 21, Vilijan 74, Oskar 77, Baba 91)
Tabela: Čelsi 10, Porto 10, Dinamo Kijev 8, Makabi Tel Aviv 0

Grupa H

Zenit je u terminu od 18 časova zadržao maksimalni učinak protiv Valensije, a to je iskoristio Gent dramatičnim trijumfom u Lionu. Pogodak vredan tri boda postigao je Kulibali u petom minutu nadoknade.

Međutim, nije sve dobro počelo po goste jer je Lion poveo već u sedmom minutu preko Ferija. On je dobio lepo dodavanje Gezala i sigurno pogodio bliži ugao iskosa sa leve strane.

Šampion Belgije nije se predavao i uspeo je da izjednači preko Švajcarca Milićevića u 33. minutu, a onda i da na već opisan način dođe do drugog mesta na tabeli.

Grupa H:
Zenit – Valensija 2:0
(Šatov 15, Dzjuba 74)
Lion – Gent 1:2
(Feri 7 – MIlićević 33, Kulibali 95)
Tabela: Zenit 15, Gent 7, Valensija 6, Lion 2

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Od srca

25.11.2015 11:23

Zestoka ekipa. Duboki naklon za timski rad i pobjede koje nizu.

ODGOVORITE