Оланд: Затворити границу Турске и Сирије

Неопходно је под хитно затворити границу између Турске и Сирије како ниједан терориста не би могао да продре у Европу и да изврши варварске терористичке нападе, рекао је Франсоа Оланд, француски предсједник.

Свијет 25.11.2015 | 07:10
Оланд: Затворити границу Турске и Сирије

Француски предсједник Франсоа Оланд је након састанка с америчким предсједником Бараком Обамом у Бијелој кући говорио и о обарању руског војног авиона.

"Морамо спријечити тензије које могу нанијети превише штете", истакао је француски предсједник.

Навео је такође како би главни циљ свих земаља свијета требао бити одлучна борба против тероризма и ИД-а.

"Ми, Турска, Русија... сви то морамо радити", рекао је Оланд, додајући да је потребно што прије пронаћи рјешење за сукобе у Сирији.

Подсјетио је да ће ове седмице боравити у посјети Русији.

"Као што сам то и раније чинио, Путину ћу казати да се напади требају изводити само против ИД-а", истакао је Оланд.

Говорећи о борби против Исламске државе он је навео да је неопходно ударити на њу са свих страна: прекинути изворе финансирања, пратити лидере, открити мреже и освајати територије које они контролишу.

Позвао је лидере свијета да покрену кампању против ИД-а, подсјетивши на терористичке нападе у Паризу у којима је страдало најмање 130 особа.

"Желимо да се укључе све земље, не желимо да било ко остане по страни", рекао је Оланд.

НН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Франсоа

25.11.2015 07:41

Овај је прави саљивдзија.Овакво стање највисе одговара Турској, која купује највисе јефтине нафте од ИСИЛа.Посто је Русија ових дана унистила велики број цистерни којима се нафта пребацивала у Турску, услиједио је овај изузетно антируски акт русења авионаПроблем није једноставан и неце бити брyо ријесен. Оцекује се свакако да це Русија доставити орузје Курдима. На видеу који приказује унистење руског хеликоптера види се да је унистен помоцу ТОW америцког орузја које је доставила С.Арабија.Сви европски дзихадисти у Сирију су усли преко Турске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.11.2015 08:53

ИД се бори против сиријске државе. Али и сиријска опозиција је узела оружје у руке и такодје бори против регуларних сиријских јединица. Због тога су и они легална мета. Зашто они Западу нису легална мета? Зато што та опозиција нема снагу да врши терористичке нападе у ЕУ. А ИД има и врши. Зато Запад хоће уништити ИД а неће остале групације које се боре само у Сирији. Запад се увијек води само својим интересима а тудје не призна. У Сирији као и усвакој другој држави може постојати само једна оружана сила која је под контролом државних органа те државе. Зашто САД упорно траже да буде срушен "диктатор" Асад а не траже да буде срушени којекакви шеици на арабијском полуострву. Зато што САД нема досљедну политику него је увијек у питању њихов интерес. Ти шеици су под контролом САДа а Асад није. Није био ни Гадафи па су га убили. Није био ни Садам Хусеин па су и њега убили. Иза Асада је стала Русија. Иначе би убили и њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

25.11.2015 09:18

Амери хоће да Руси униште ИСИЛ па да они поставе опозицију на власт. Турци им узимају гориво за багателу, кад преруши пустиће их низ воду.То су све курве ортодоксне, само интерес шаке нељуди..