Бомба испред српске амбасаде у Тунису

У вечерашњој експлозији аутобуса у централној авенији у главном граду Туниса погинули су и повређени припадници туниске председничке гарде и није било цивилних жртава, изјавио је амбасадор Србије у Тунису Никола Лукић.

Свијет 24.11.2015 | 22:51
Бомба испред српске амбасаде у Тунису

Амбасадор Лукић је навео да је зграда српског дипломатског представништва у Тунису удаљена око два километра од мјеста напада и да се експлозија није ни чула.

Амбасадор Србије у Тунису је напоменуо да је обавеза српских држављана који допутују у ту земљу да се, према упутству Министарства спољних послова, јаве амбасади, а да јављања није ни било у протекле двије седмице.

Према његовим ријечима, српски држављани који су у Тунису, углавном су у мјешовитим браковима, и станују даље од центра града.

Туниско Министарство унутрашњих послова је саопштило да је вечерас дошло до експлозије у аутобусу који је превозио припаднике туниске предсједничке гарде на главној авенији у престоници и да је том приликом погинуло најмање 14 људи, док је 11 повређено.

Туниска национална телевизија Ватања је навела да се експлозија догодила у авенији Мухамед Пети у центру главног града Туниса, пренијела је агенција АП.

Разнесен је аутобус у којем су били припадници гарде предсједника Туниса. Гардисти су у тренутку експлозије кренули на смјену.

У тренутку напада, аутобус се налазио недалеко од амбасаде Србије. Незванично, бомба је већ била подметнута у аутобус и активирана је даљинским путем.

Никола Лукић, амбасадор Србије у Тунису рекао је да је експлозија била јака.

"То се десило у самом центру, недалеко од амбасаде. Знам да за сада има петнаесторо мртвих, не знам колико има повређених. У питању је био војни аутобус тако да тамо нема наших грађана. Ми у амбасади смо сви добро", рекао је амбасадор Лукић.

Медији, међутим, јављају да је тренутно најмање 11 мртвих.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар