Bomba ispred srpske ambasade u Tunisu

U večerašnjoj eksploziji autobusa u centralnoj aveniji u glavnom gradu Tunisa poginuli su i povređeni pripadnici tuniske predsedničke garde i nije bilo civilnih žrtava, izjavio je ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić.

Svijet 24.11.2015 | 22:51
Bomba ispred srpske ambasade u Tunisu

Ambasador Lukić je naveo da je zgrada srpskog diplomatskog predstavništva u Tunisu udaljena oko dva kilometra od mjesta napada i da se eksplozija nije ni čula.

Ambasador Srbije u Tunisu je napomenuo da je obaveza srpskih državljana koji doputuju u tu zemlju da se, prema uputstvu Ministarstva spoljnih poslova, jave ambasadi, a da javljanja nije ni bilo u protekle dvije sedmice.

Prema njegovim riječima, srpski državljani koji su u Tunisu, uglavnom su u mješovitim brakovima, i stanuju dalje od centra grada.

Tunisko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je večeras došlo do eksplozije u autobusu koji je prevozio pripadnike tuniske predsjedničke garde na glavnoj aveniji u prestonici i da je tom prilikom poginulo najmanje 14 ljudi, dok je 11 povređeno.

Tuniska nacionalna televizija Vatanja je navela da se eksplozija dogodila u aveniji Muhamed Peti u centru glavnog grada Tunisa, prenijela je agencija AP.

Raznesen je autobus u kojem su bili pripadnici garde predsjednika Tunisa. Gardisti su u trenutku eksplozije krenuli na smjenu.

U trenutku napada, autobus se nalazio nedaleko od ambasade Srbije. Nezvanično, bomba je već bila podmetnuta u autobus i aktivirana je daljinskim putem.

Nikola Lukić, ambasador Srbije u Tunisu rekao je da je eksplozija bila jaka.

"To se desilo u samom centru, nedaleko od ambasade. Znam da za sada ima petnaestoro mrtvih, ne znam koliko ima povređenih. U pitanju je bio vojni autobus tako da tamo nema naših građana. Mi u ambasadi smo svi dobro", rekao je ambasador Lukić.

Mediji, međutim, javljaju da je trenutno najmanje 11 mrtvih.

NN

Komentari / 0

Ostavite komentar