Парламент БиХ: Расправа о тероризму

Тероризам и безбједност у БиХ теме су које су доминирале на данашњој сједници Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 24.11.2015 | 18:30
Парламент БиХ: Расправа о тероризму

Усвојен је закључак да Савјет министара БиХ, најкасније до 30. новембра, Парламенту достави цјеловиту информацију о стању безбједности у земљи са посебним освртом на терористички напад у Рајловцу.

Посланици СНСД-а захтјевали су да се сједница Представничког вијећа прекине и настави тек када добију информацију о стању безбједности у БиХ. Приједлог СНСД-а није прихваћен што, према њиховом мишљењу, значи да не постоји спремност структура власти на нивоу БиХ да о томе расправљају.

"Чињеница је да БиХ, као уосталом и цијели свијет, има проблем са тероризмом",сматра шеф Клуба посланика СДС-а Александра Пандуревић, али додаје и да је чињеница да је безбједност највећим дијелом у надлежности ентитета, па би посланици СНСД-а требало да размисле да ли њихово инсистирање да им информације о безбједности доставља Савјет министара БиХ значи неку врсту преноса надлежности. "Оно што је потребо предузети, јесте боља координација безбједносних агенција на свим нивоима власти и превентивно дјеловање. У томе је велика одговорност медија, али и нас политичара. Сви се морамо понашати одговорно, јер само заједно можемо побиједити тероризам. У противном, бојим се да ово може бити тек један злурад почетак", упозорава Пандуревићева.

И остали посланици у Представничком вијећу сматрају да се о тероризму у БиХ мора расправљати, а неки замјерају Савјету министара што то није урадио дан након терористичког напада у Рајловцу. За посланика ДФ-а Дамира Бећировића чудно је што је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић на Дан жалости за погинулим припадницима Оружаних снага БиХ потписао захтјев за смјену њиховог министра, умјесто да тражи ванредни сједницу Парламента.

Савјет министара БиХ информацију о стању безбједности са посебним освртом на терористички напад у Рајловцу треба да достави најкасиње до 30. новембра.

Остало је нејасно да ли ће, након тог извјештаја, бити заказана ванредна сједница Представничког вијећа, или ће се извјештај разматрати на редовној сједници заказаној за 10. децембар ове године.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мики

24.11.2015 17:33

То је нормалан закључак

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.11.2015 18:48

Нормално би било да је Савјет министара БиХ дао задатак ресорном министарству да одмах предузме активности које би довеле до потпуне блокаде мјеста у Федерацији БиХ за која се зна да су легла терориста. Ово разводњавање проблема је очито бјежање од рјешења. Због чега свима је јасно. Поједини у коалицији на нивоу БиХ више него очито подржавају постојање радикалних исламских заједница.Некима се због тога не растура владајућа коалиција. Власт је сласт и новац.Ово је држава апсурда.Цркотина на издисају.

Name

Фан

24.11.2015 17:37

Предлазем Александру за предсједника РС .Гарантујем да би Додика убједљиво побједила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рт

24.11.2015 18:35

А ја је волим.

Name

велес

24.11.2015 18:25

На шта год се " посебно осврнете " , ништа не ријешите ... пси лају , каравани пролазе 1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

24.11.2015 19:20

Ако ме ова и овакви као она буду бранили од тероризма онда нам нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

24.11.2015 19:25

Александра Пандуревиц,јако добар политицар,њу треба поставити за пресједницу владе РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мити

24.11.2015 19:39

Па зар нису из РС-а коцили усвајање закона против екстремиста? СНСД?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

25.11.2015 07:42

Сви политичари у БиХ, и на нивоу државе и на нивоу ентитета знају само гријати и хладити воду. И за то примају по 7000КМ плус доприноси. Плус све могуће и немогуће друге инвестиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

25.11.2015 07:56

пардон, бенефиције.