Фризерка прије магистра у Школски одбор

Ко­ми­си­ја за избор и име­но­ва­ње ко­ја фун­кци­они­ше при Град­ској упра­ви гра­да Ба­ња­Лука ју­че је одби­ла при­је­длог за име­но­ва­ње кан­ди­да­та у Школ­ски одбор Те­хно­ло­шке шко­ле.

Република Српска 24.11.2015 | 18:40
Фризерка прије магистра у Школски одбор

Оно што је по­се­бно за­ни­мљи­во је да је Ма­ри­ја­на Ра­до­њић, је­дан од два кан­ди­да­та и фри­зер по стру­ци, до­би­ла пре­дност у одно­су на дру­гог кан­ди­да­та, Бранислава Видића, ко­ји је магис­тар на­ука и ду­го­го­диш­њи прос­вје­тни ра­дник. Овај примјер, који није ни први ни једини, говори о бесмислености и неозбиљности конкурса градске управе.

Школски одбор бањалучке Техничке школе је више бодова за чланство у том одбору дао фризерки Маријани Радоњић, него магистру Браниславу Видићу. То је изазвало оштру расправу градске скупштинске комисије за избор и именовања, која се завршила тако што Радоњићева није добила потребну већину гласова.

Без обзира на то што се и име Бранислава Видића, који је директор Ђачког дома у Бања Луци, доводи у везу са појединим аферама, посљедња одлука Школског одбора Технолошке школе недвоснислено указује на грешке у процедурама избора И именовања, кажу опозициони одборници.

Квалификације нису ни битне, ни пресудне приликом избора и именовања чланова школских одбора, тврди градоначелник.

Одлуком министра просвјете школски одбор Технолошке школе је распуштен у јуну ове године. За формирање новог се чека да град изабере свог представника.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

еро

24.11.2015 17:53

Бас нас ови Додикови јебу ко санску козу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јединствен

24.11.2015 18:17

Ма није јединствен слуцај и није први пут да се попљује школован човјек у овом друству. Погледајте само мало око себе, простаци се велицају и кркани који на галаму и везе све постизу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

24.11.2015 18:28

Нека на конкурсу наведу услове које траже од кандидата: 1.ДА ЈЕ ЧЛАН СНСД-А, 2. ДА НЕ ТРЕБА СТРУЧНОСТ, А АКО И ТРЕБА ДА ТО БУДЕ ПРИВАТНИ ФАКУЛТЕТ, 3. ДА ПОДРЖАВА НЕЗАКОНИТОСТ РАДА, 4. ДА ПРЕДНОСТ ИМАЈУ ЧЛАНОВИ ПОРОДИЦЕ, КУМОВИ И ПРИЈАТЕЉИ, ИТД. ТО ЈЕ ОНО ШТО ОВА ВЛАСТ ТРАЖИ. ЊИМА НЕ ТРЕБА КВАЛИТЕТ ВЕЋ ПОСЛУШНИЦИ. ЗАТО РАПИДНО ПРОПАДА РС. ПЉАЧКА И ЛОПОВЛУК СУ НА СЦЕНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родитељ

24.11.2015 18:31

Она бар има звање фризерке! У шк. одборима су жене и пријатељице наших политичара које немају никакво звање нити школу. То ће многим изгледати невјероватно али у школским одборима уопште готово да нема просвјетних радника. Они живе у страху од тих "кадрова" да ће се на њих сручити лавина дугих језика. Школске хигијеничарке су респектабилнијих способности од већине чланова школског одбора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац

24.11.2015 19:06

Колико сам информисан у једној сколи у Братунцу прије сест година је именована за директора особа која је до јуце била софер, уз помоц ујке је заврсио неки факултет у Зворнику и сто је јос занимљиво он је цак изабран за предсједника свих диретора скола на регији. Спрдња од директорства и садасњег стања скола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути комсија

24.11.2015 19:51

Па ако Гаврановиц казе да квалификација није битна (сто се показало као тацно при избору кандидата на јавне функције) нека и он уступи своју фотељу неком водоинсталатеру. Мозда це тај боље управљати градским будзетом и развојем града. Он је и онако 40 година у истој (и слицној) фотељи, па се бојим да ми комсију не заболе ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куц-куц

24.11.2015 20:01

Шта мислите да је ово усамљен случај. Па и народна скупштина је расадник новокомпонованих 'стручњака' блиских снсд/днс/сп власти. Ових дана се спрема журка за извјесну татину кцерку која је у скупстину досла са средњом трогодисњом сколом, годинама радила као дактилограф, експресно дипломирала права а недавно полози и правосудни испит. Зато се спрема велика зурка у скупстини која се "појацала" цак за 10так нових радника откако је кормило преузео Цубриловиц и његов потрцко Ачић који је недавно запосленима забранио да пију воду из апарата постављених у холовима. Наводно због устеде. А резервиоар његовог слузбеног аута потроси висе горива у једном пуњењу него сва вода која се у скупстини р.српске попије за једну годину. То вам је лице и налице снсд и његових днс сатрапа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драз

24.11.2015 20:08

А ви као не знате да се не бирају способни него подобни

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

25.11.2015 07:49

КО КОГА ШИША!

ОДГОВОРИТЕ