Frizerka prije magistra u Školski odbor

Ko­mi­si­ja za izbor i ime­no­va­nje ko­ja fun­kci­oni­še pri Grad­skoj upra­vi gra­da Ba­nja­Luka ju­če je odbi­la pri­je­dlog za ime­no­va­nje kan­di­da­ta u Škol­ski odbor Te­hno­lo­ške ško­le.

Republika Srpska 24.11.2015 | 18:40
Frizerka prije magistra u Školski odbor

Ono što je po­se­bno za­ni­mlji­vo je da je Ma­ri­ja­na Ra­do­njić, je­dan od dva kan­di­da­ta i fri­zer po stru­ci, do­bi­la pre­dnost u odno­su na dru­gog kan­di­da­ta, Branislava Vidića, ko­ji je magis­tar na­uka i du­go­go­diš­nji pros­vje­tni ra­dnik. Ovaj primjer, koji nije ni prvi ni jedini, govori o besmislenosti i neozbiljnosti konkursa gradske uprave.

Školski odbor banjalučke Tehničke škole je više bodova za članstvo u tom odboru dao frizerki Marijani Radonjić, nego magistru Branislavu Vidiću. To je izazvalo oštru raspravu gradske skupštinske komisije za izbor i imenovanja, koja se završila tako što Radonjićeva nije dobila potrebnu većinu glasova.

Bez obzira na to što se i ime Branislava Vidića, koji je direktor Đačkog doma u Banja Luci, dovodi u vezu sa pojedinim aferama, posljednja odluka Školskog odbora Tehnološke škole nedvosnisleno ukazuje na greške u procedurama izbora I imenovanja, kažu opozicioni odbornici.

Kvalifikacije nisu ni bitne, ni presudne prilikom izbora i imenovanja članova školskih odbora, tvrdi gradonačelnik.

Odlukom ministra prosvjete školski odbor Tehnološke škole je raspušten u junu ove godine. Za formiranje novog se čeka da grad izabere svog predstavnika.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 2 BN TV

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

ero

24.11.2015 17:53

Bas nas ovi Dodikovi jebu ko sansku kozu

ODGOVORITE
Name

Jedinstven

24.11.2015 18:17

Ma nije jedinstven slucaj i nije prvi put da se popljuje školovan čovjek u ovom drustvu. Pogledajte samo malo oko sebe, prostaci se velicaju i krkani koji na galamu i veze sve postizu.

ODGOVORITE
Name

XY

24.11.2015 18:28

Neka na konkursu navedu uslove koje traže od kandidata: 1.DA JE ČLAN SNSD-A, 2. DA NE TREBA STRUČNOST, A AKO I TREBA DA TO BUDE PRIVATNI FAKULTET, 3. DA PODRŽAVA NEZAKONITOST RADA, 4. DA PREDNOST IMAJU ČLANOVI PORODICE, KUMOVI I PRIJATELJI, ITD. TO JE ONO ŠTO OVA VLAST TRAŽI. NJIMA NE TREBA KVALITET VEĆ POSLUŠNICI. ZATO RAPIDNO PROPADA RS. PLJAČKA I LOPOVLUK SU NA SCENI.

ODGOVORITE
Name

Roditelj

24.11.2015 18:31

Ona bar ima zvanje frizerke! U šk. odborima su žene i prijateljice naših političara koje nemaju nikakvo zvanje niti školu. To će mnogim izgledati nevjerovatno ali u školskim odborima uopšte gotovo da nema prosvjetnih radnika. Oni žive u strahu od tih "kadrova" da će se na njih sručiti lavina dugih jezika. Školske higijeničarke su respektabilnijih sposobnosti od većine članova školskog odbora!

ODGOVORITE
Name

Bratunac

24.11.2015 19:06

Koliko sam informisan u jednoj skoli u Bratuncu prije sest godina je imenovana za direktora osoba koja je do juce bila sofer, uz pomoc ujke je zavrsio neki fakultet u Zvorniku i sto je jos zanimljivo on je cak izabran za predsjednika svih diretora skola na regiji. Sprdnja od direktorstva i sadasnjeg stanja skola.

ODGOVORITE
Name

zabrinuti komsija

24.11.2015 19:51

Pa ako Gavranovic kaze da kvalifikacija nije bitna (sto se pokazalo kao tacno pri izboru kandidata na javne funkcije) neka i on ustupi svoju fotelju nekom vodoinstalateru. Mozda ce taj bolje upravljati gradskim budzetom i razvojem grada. On je i onako 40 godina u istoj (i slicnoj) fotelji, pa se bojim da mi komsiju ne zabole ledja.

ODGOVORITE
Name

Kuc-kuc

24.11.2015 20:01

Šta mislite da je ovo usamljen slučaj. Pa i narodna skupština je rasadnik novokomponovanih 'stručnjaka' bliskih snsd/dns/sp vlasti. Ovih dana se sprema žurka za izvjesnu tatinu kcerku koja je u skupstinu dosla sa srednjom trogodisnjom skolom, godinama radila kao daktilograf, ekspresno diplomirala prava a nedavno polozi i pravosudni ispit. Zato se sprema velika zurka u skupstini koja se "pojacala" cak za 10tak novih radnika otkako je kormilo preuzeo Cubrilovic i njegov potrcko Ačić koji je nedavno zaposlenima zabranio da piju vodu iz aparata postavljenih u holovima. Navodno zbog ustede. A rezervioar njegovog sluzbenog auta potrosi vise goriva u jednom punjenju nego sva voda koja se u skupstini r.srpske popije za jednu godinu. To vam je lice i nalice snsd i njegovih dns satrapa.

ODGOVORITE
Name

Draz

24.11.2015 20:08

A vi kao ne znate da se ne biraju sposobni nego podobni

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

25.11.2015 07:49

KO KOGA ŠIŠA!

ODGOVORITE