Илић: Не дај Боже да Партизан зависи од мене!

Капитен Партизана Саша Илић истакао је да тим има сјајну прилику да презими у Европи.

Фудбал 25.11.2015 | 16:00
Илић: Не дај Боже да Партизан зависи од мене!

Црно-бели имају пет бодова из четири утакмице у групи Л Лиге Европе, а у четвртак гостују АЗ Алкмару, који је на три.

"Имамо, чини ми се, кадар који је у стању то да оствари, Живковића, Умаруа, Бабовића... Али, мораће комплетан тим да ради као швајцарски сат. Дакле, сви као један, па ће један и одлучити", рекао је Илић за "Моззарт спорт".

Партизан је у првом колу савладао АЗ са 3:2, а према Илићевим речима никад није био ближи пролећу у Европи.

"Оне 2004. код Владимира Вермезовића то смо успели у претпоследњој последној рунди ремијем са Виљареалом, али био је другачији систем такмичења, мање утакмица. Сад смо у озбиљној игри, а опет, ма шта да се деси у Алкмару, свесни смо да ће се све решавати на нашем стадиону против Аугзбурга. Имамо фину шансу", истакао је Илић.

Иако ће крајем децембра напунити 38. године, Илић је сјајним проигравањима против Новог Пазара показао да је и даље један од кључних играча Партизана.

"Партизан никад није зависио од једног играча, макар он био и Саша Илић. Не дај боже да нам игра зависи од мене. То онда није добро за Партизан. Поготово у Европи, где је свака грешка уочљива и скупо се плаћа. На утакмицама попут оне која нас чека у Алкмару цела екипа мора да ради као један, не смеју двојица или тројица играча да подбаце. То је превише. Онда смо у проблему", нагласио је капитен српског шампиона.

Дуел Партизана и АЗ Алкмара на програму је у четвртак од 19 часова у Холандији.

Коментари / 0

Оставите коментар