Ilić: Ne daj Bože da Partizan zavisi od mene!

Kapiten Partizana Saša Ilić istakao je da tim ima sjajnu priliku da prezimi u Evropi.

Fudbal 25.11.2015 | 16:00
Ilić: Ne daj Bože da Partizan zavisi od mene!

Crno-beli imaju pet bodova iz četiri utakmice u grupi L Lige Evrope, a u četvrtak gostuju AZ Alkmaru, koji je na tri.

"Imamo, čini mi se, kadar koji je u stanju to da ostvari, Živkovića, Umarua, Babovića... Ali, moraće kompletan tim da radi kao švajcarski sat. Dakle, svi kao jedan, pa će jedan i odlučiti", rekao je Ilić za "Mozzart sport".

Partizan je u prvom kolu savladao AZ sa 3:2, a prema Ilićevim rečima nikad nije bio bliži proleću u Evropi.

"One 2004. kod Vladimira Vermezovića to smo uspeli u pretposlednjoj poslednoj rundi remijem sa Viljarealom, ali bio je drugačiji sistem takmičenja, manje utakmica. Sad smo u ozbiljnoj igri, a opet, ma šta da se desi u Alkmaru, svesni smo da će se sve rešavati na našem stadionu protiv Augzburga. Imamo finu šansu", istakao je Ilić.

Iako će krajem decembra napuniti 38. godine, Ilić je sjajnim proigravanjima protiv Novog Pazara pokazao da je i dalje jedan od ključnih igrača Partizana.

"Partizan nikad nije zavisio od jednog igrača, makar on bio i Saša Ilić. Ne daj bože da nam igra zavisi od mene. To onda nije dobro za Partizan. Pogotovo u Evropi, gde je svaka greška uočljiva i skupo se plaća. Na utakmicama poput one koja nas čeka u Alkmaru cela ekipa mora da radi kao jedan, ne smeju dvojica ili trojica igrača da podbace. To je previše. Onda smo u problemu", naglasio je kapiten srpskog šampiona.

Duel Partizana i AZ Alkmara na programu je u četvrtak od 19 časova u Holandiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar