ЛШ - најава: Барса јури бод, Минхен о судбини Арсенала!

Мечевима у групама Е, Ф, Г и Х отвара се пето коло Лиге шампиона, а шансу да потврде пласман у осмину финала имаће Барселона, Бајерн, Олимпијакос и Порто.

Фудбал 24.11.2015 | 16:40
ЛШ - најава: Барса јури бод, Минхен о судбини Арсенала!

Каталонцима је потребан само бод против Роме у групи Е, којој за вратом дишу Бајер и БАТЕ који је домаћин у Борисову.

У групи Ф, Бајерн и Олимпијакос би ремијем у међусобном мечу у Минхену могли да обезбеде место међу најбољих 16 и тако избаце из трке Арсенал. У групи Г, Челси гостује Славиши Јокановићу, једином тиму без бодова.

Лондонски тим рачуна на победу Порта над Динамом, што би му у случају славља у Тел Авиву обезбедило осмину финала такмичења.

У групи Х Зенит је већ завршио посао па ће играти "ревијални" меч са Валенсијом, која се нада поразу Гента у Лиону.

Барселона ће, ако победи на свом стадиону, освојити прво место у групи, а за потврду осмине финала Каталонцима је довољан и реми. Шпански клуб има пет бодова више од Роме, која би у случају пораза могла да изгуби другу позицију од Бајера.

"Реми је довољан Барселони да се пласира даље, а и ми не би имали ништа против да сутра освојимо бод на Камп Ноу. Наравно да бих волио да остваримо победу, али мало тимова то може урадити Барселони на домаћем терену", рекао је тренер Роме Руди Гарсија.

Белоруски и немачки клуб имаће директан дуел у ком ће покушати да искористе евентуални пораз Роме од Барселоне и направе корак даље ка пласману у осмину финала.

Најизвеснија ситуација је у Групи Ф, где Бајерн Минхен и Олимпијакос имају по девет бодова и воде испред Арсенала и Динамо Загреба који имају по три.

Дуел "бити или не бити" играће се у Лондону, где ће Арсенал дочекати Динамо и победник ће чекати утакмицу у Минхену и пораз било које од две екипе у сусрету у ком ће Бајерн играти против Олимпијакоса.

Фудбалери Челсија покушаће у Тел Авиву да реше питање пласмана у осмину финала и делимично се искупе за лоше резултате у Премијер лиги.

Лондонски тим је жељан серије победе, а шансу ће коначно имати против Макабија, јер је протеклог викенда славио против Норича.

Ситуација ће бити компликована ако екипа тренера Жозеа Мориња победи у Израелу, а Динамо савлада Порто у гостима. У том случају ће све три екипе имати шансу да прођу даље, јер ће Челси и Порто бити изједначени, а Динамо их пратити са два бода заостатка.

Савршен учинак у Лиги шампиона има само Зенит, који је у прошлом колу обезбедио пласман у наредну фазу, а у предстојећој утакмици Групе Х покушаће да отежа пут Валенсији ка истом циљу.

Белгијски Гент ће гостовати Лиону, који је изненађујуће на зачељу са само једним бодом. Француски клуб и даље има шансу за пласман, али поред победе над белгијском екипом, мораће да чека и пораз Валенсије, да би се пласман решавао у последњем колу.

Лига шампиона, 5. коло:

Група Е:
18:00 БАТЕ Борисов – Бајер Леверкузен
20:45 Барселона – Рома
Табела: Барселона 10, Рома 5, Бајер Леверкузен 4, БАТЕ Борисов 3

Група Ф:
20:45 Арсенал – Динамо Загреб
20:45 Бајерн – Олимпијакос
Табела: Бајерн 9, Олимпијакос 9, Динамо Загреб 3, Арсенал 3

Група Г:
20:45 Порто – Динамо Кијев
20:45 Макаби Тел Авив – Челси
Табела: Порто 10, Челси 7, Динамо Кијев 5, Макаби Тел Авив 0

Група Х:
18:00 Зенит – Валенсија
20:45 Лион – Гент
Табела: Зенит 12, Валенсија 6, Гент 4, Лион 1

Коментари / 0

Оставите коментар