LŠ - najava: Barsa juri bod, Minhen o sudbini Arsenala!

Mečevima u grupama E, F, G i H otvara se peto kolo Lige šampiona, a šansu da potvrde plasman u osminu finala imaće Barselona, Bajern, Olimpijakos i Porto.

Fudbal 24.11.2015 | 16:40
LŠ - najava: Barsa juri bod, Minhen o sudbini Arsenala!

Kataloncima je potreban samo bod protiv Rome u grupi E, kojoj za vratom dišu Bajer i BATE koji je domaćin u Borisovu.

U grupi F, Bajern i Olimpijakos bi remijem u međusobnom meču u Minhenu mogli da obezbede mesto među najboljih 16 i tako izbace iz trke Arsenal. U grupi G, Čelsi gostuje Slaviši Jokanoviću, jedinom timu bez bodova.

Londonski tim računa na pobedu Porta nad Dinamom, što bi mu u slučaju slavlja u Tel Avivu obezbedilo osminu finala takmičenja.

U grupi H Zenit je već završio posao pa će igrati "revijalni" meč sa Valensijom, koja se nada porazu Genta u Lionu.

Barselona će, ako pobedi na svom stadionu, osvojiti prvo mesto u grupi, a za potvrdu osmine finala Kataloncima je dovoljan i remi. Španski klub ima pet bodova više od Rome, koja bi u slučaju poraza mogla da izgubi drugu poziciju od Bajera.

"Remi je dovoljan Barseloni da se plasira dalje, a i mi ne bi imali ništa protiv da sutra osvojimo bod na Kamp Nou. Naravno da bih volio da ostvarimo pobedu, ali malo timova to može uraditi Barseloni na domaćem terenu", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Beloruski i nemački klub imaće direktan duel u kom će pokušati da iskoriste eventualni poraz Rome od Barselone i naprave korak dalje ka plasmanu u osminu finala.

Najizvesnija situacija je u Grupi F, gde Bajern Minhen i Olimpijakos imaju po devet bodova i vode ispred Arsenala i Dinamo Zagreba koji imaju po tri.

Duel "biti ili ne biti" igraće se u Londonu, gde će Arsenal dočekati Dinamo i pobednik će čekati utakmicu u Minhenu i poraz bilo koje od dve ekipe u susretu u kom će Bajern igrati protiv Olimpijakosa.

Fudbaleri Čelsija pokušaće u Tel Avivu da reše pitanje plasmana u osminu finala i delimično se iskupe za loše rezultate u Premijer ligi.

Londonski tim je željan serije pobede, a šansu će konačno imati protiv Makabija, jer je proteklog vikenda slavio protiv Noriča.

Situacija će biti komplikovana ako ekipa trenera Žozea Morinja pobedi u Izraelu, a Dinamo savlada Porto u gostima. U tom slučaju će sve tri ekipe imati šansu da prođu dalje, jer će Čelsi i Porto biti izjednačeni, a Dinamo ih pratiti sa dva boda zaostatka.

Savršen učinak u Ligi šampiona ima samo Zenit, koji je u prošlom kolu obezbedio plasman u narednu fazu, a u predstojećoj utakmici Grupe H pokušaće da oteža put Valensiji ka istom cilju.

Belgijski Gent će gostovati Lionu, koji je iznenađujuće na začelju sa samo jednim bodom. Francuski klub i dalje ima šansu za plasman, ali pored pobede nad belgijskom ekipom, moraće da čeka i poraz Valensije, da bi se plasman rešavao u poslednjem kolu.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:
18:00 BATE Borisov – Bajer Leverkuzen
20:45 Barselona – Roma
Tabela: Barselona 10, Roma 5, Bajer Leverkuzen 4, BATE Borisov 3

Grupa F:
20:45 Arsenal – Dinamo Zagreb
20:45 Bajern – Olimpijakos
Tabela: Bajern 9, Olimpijakos 9, Dinamo Zagreb 3, Arsenal 3

Grupa G:
20:45 Porto – Dinamo Kijev
20:45 Makabi Tel Aviv – Čelsi
Tabela: Porto 10, Čelsi 7, Dinamo Kijev 5, Makabi Tel Aviv 0

Grupa H:
18:00 Zenit – Valensija
20:45 Lion – Gent
Tabela: Zenit 12, Valensija 6, Gent 4, Lion 1

Komentari / 0

Ostavite komentar