Јубилеј Јована Цвијића у родној Лозници

У суботу, у 11 часова, у Улици кнеза Милоша, некадашњој Вилзоновој, биће одржана светковина освећења и откривања спомен знамења у част Јовану Цвијућу, поводом 150 година од рођења тог нашег знаменитог научника, географа и антрополога, некадашњег председника Српске краљевске академије, ректора Београдског универзитета и почасног доктора најпрестижнијих европских и светских универзитета, рођеног Лозничанина.

Србија 24.11.2015 | 11:00
Јубилеј Јована Цвијића у родној Лозници

 

Спомен обележје, на месту где је била Цвијићева кућа у Лозници, у суботу ће освештати свештеници лозничке цркве Покрова Пресвете Богородице.

О значају дела великана наше науке, али и личности која је дала велики допринос цртању наших граница, после Првог светског рата, говориће представници Српске краљевске академије, као и представници града Лозница, који су, у пуној мери, укључени у ову акцију поводом великог јубилеја једној од најзнаменититијих Срба, Лозничана и Јадрана.

Спомен обележје је рад академика Драгољуба Драга Мирковића, ликовног уметника из Бијељине, а дар је граду Лозници Српскре краљевске академије поводом Цвијићевог јубилеја.

Коментари / 0

Оставите коментар