Митровић губи мјесто у Њукаслу, а разлог су "Орлови"?!

"Морамо да размтримо и ту могућност. Причали смо много у последње време о прекидима које доносе интернационалне паузе и чињеници да су играчи далеко", рекао је Мекларен.

Фудбал 25.11.2015 | 12:00
Митровић губи мјесто у Њукаслу, а разлог су "Орлови"?!

Александар Митровић, који је био стартер у последњих седам кола Премијер лиге након што је одслужио два меча суспензије из септембра, могао би да буде пресељен на клупу најавио је менаџер Њукасла Стив Мекларен.

А, као један од могућих разлога голгетерске кризе у којој се налази старти нападач репрезентације Србије (Митровић није дао гол у претходна четири кола) можда се налази и лоша атмосфера међу "орловима", коју је Мекларен у образложењу своје намере само поменуо.

Додуше увијено, па је тешко разумети да ли је то његова претпоставка или се Митровић конкретно пожалио на сукобе унутар репрезентације Србије када је са менаџером разговарао о својој форми.

"Морамо да размтримо и ту могућност. Причали смо много у последње време о прекидима које доносе интернационалне паузе и чињеници да су играчи далеко", рекао је Мекларен и додао:

"Некада време није лепо и не иде све у вашу корист. Некада морате да се залетите и устанете, а то је управо оно што сада морамо да урадимо".

Потом је био нешто конкретнији...

"Митровић је део репрезентације Србије која пролази кроз лош период. То је можда утицало на њега, али свакако није изговор".

Иначе, није Мекларен толико говорио о "неким закулисним радњама" у репрезентацији Србије, колико сам аутор текста, који је између редова покушавао да наговести да ту има нечега.

Мекларену није засметало што је у убедљивом поразу Њукасла од Лестера (0:3) Митровић буквално одспринтао с терена када је видео да ће га у 63. минуту заменити Папис Сисе.

"Можда је мислио да ће трком учинити измену бржом и дати нам више времена да се вратимо у меч", рекао је Мекларен помирљиво.

Митровић је летос за 13 милиона фунти дошао на "Сент Џејмс Парк" из Андерлехта као један од најдоминантнијих фудбалера у белгијској лиги. Почео је неспретно и незграпно, под адреналином је брзо зарадио два жута, а потом и црвени картон, али је после одрађене суспензије постигао два гола на три утакмице и усталио се у нападу, очас посла је срчаним наступима купио иначе хронично незадовољне навијаче Њукасла, али је потом уследила пауза од четири меча без гола и, како то обично бива, лоше игре целе екипе сломиле су се на нападачу.

Или на голману, што је најчешћи исход.

Митровић се после дебакла наше репрезентације у Острави, у пријатељском мечу са Чешком Републиком (4:1) вратио у Енглеску и почео меч за Њукасл, али није му ништа полазило за ногом, а у међувремену оптужен је од стране енглеских новинара да је покушао да исценира инцидент са Робертом Хутом, када је лопта била на сасвим другој страни терена. Наводи се да је Хут имао среће да судија није видео када је ухватио Митровића за врат, али и да је наш репрезентативац превише театрално пао и покушао да преувелича цео инцидент.

У Енглеској је тако, једног дана можете се наћи међу звездама на небу, а следећег у блату.

Коментари / 0

Оставите коментар