Mitrović gubi mjesto u Njukaslu, a razlog su "Orlovi"?!

"Moramo da razmtrimo i tu mogućnost. Pričali smo mnogo u poslednje vreme o prekidima koje donose internacionalne pauze i činjenici da su igrači daleko", rekao je Meklaren.

Fudbal 25.11.2015 | 12:00
Mitrović gubi mjesto u Njukaslu, a razlog su "Orlovi"?!

Aleksandar Mitrović, koji je bio starter u poslednjih sedam kola Premijer lige nakon što je odslužio dva meča suspenzije iz septembra, mogao bi da bude preseljen na klupu najavio je menadžer Njukasla Stiv Meklaren.

A, kao jedan od mogućih razloga golgeterske krize u kojoj se nalazi starti napadač reprezentacije Srbije (Mitrović nije dao gol u prethodna četiri kola) možda se nalazi i loša atmosfera među "orlovima", koju je Meklaren u obrazloženju svoje namere samo pomenuo.

Doduše uvijeno, pa je teško razumeti da li je to njegova pretpostavka ili se Mitrović konkretno požalio na sukobe unutar reprezentacije Srbije kada je sa menadžerom razgovarao o svojoj formi.

"Moramo da razmtrimo i tu mogućnost. Pričali smo mnogo u poslednje vreme o prekidima koje donose internacionalne pauze i činjenici da su igrači daleko", rekao je Meklaren i dodao:

"Nekada vreme nije lepo i ne ide sve u vašu korist. Nekada morate da se zaletite i ustanete, a to je upravo ono što sada moramo da uradimo".

Potom je bio nešto konkretniji...

"Mitrović je deo reprezentacije Srbije koja prolazi kroz loš period. To je možda uticalo na njega, ali svakako nije izgovor".

Inače, nije Meklaren toliko govorio o "nekim zakulisnim radnjama" u reprezentaciji Srbije, koliko sam autor teksta, koji je između redova pokušavao da nagovesti da tu ima nečega.

Meklarenu nije zasmetalo što je u ubedljivom porazu Njukasla od Lestera (0:3) Mitrović bukvalno odsprintao s terena kada je video da će ga u 63. minutu zameniti Papis Sise.

"Možda je mislio da će trkom učiniti izmenu bržom i dati nam više vremena da se vratimo u meč", rekao je Meklaren pomirljivo.

Mitrović je letos za 13 miliona funti došao na "Sent Džejms Park" iz Anderlehta kao jedan od najdominantnijih fudbalera u belgijskoj ligi. Počeo je nespretno i nezgrapno, pod adrenalinom je brzo zaradio dva žuta, a potom i crveni karton, ali je posle odrađene suspenzije postigao dva gola na tri utakmice i ustalio se u napadu, očas posla je srčanim nastupima kupio inače hronično nezadovoljne navijače Njukasla, ali je potom usledila pauza od četiri meča bez gola i, kako to obično biva, loše igre cele ekipe slomile su se na napadaču.

Ili na golmanu, što je najčešći ishod.

Mitrović se posle debakla naše reprezentacije u Ostravi, u prijateljskom meču sa Češkom Republikom (4:1) vratio u Englesku i počeo meč za Njukasl, ali nije mu ništa polazilo za nogom, a u međuvremenu optužen je od strane engleskih novinara da je pokušao da iscenira incident sa Robertom Hutom, kada je lopta bila na sasvim drugoj strani terena. Navodi se da je Hut imao sreće da sudija nije video kada je uhvatio Mitrovića za vrat, ali i da je naš reprezentativac previše teatralno pao i pokušao da preuveliča ceo incident.

U Engleskoj je tako, jednog dana možete se naći među zvezdama na nebu, a sledećeg u blatu.

Komentari / 0

Ostavite komentar