АБА: Црвено-бијели губили лопте, али прескочили Никшић и Сутјеску!

У 11. колу АБА лиге, кошаркаши Црвене звезде су после велике борбе надиграли Сутјеску у Никшићу - 70:62 . Кључну ролу на утакмици имао је Стефан Јовић.

Кошарка 23.11.2015 | 23:15
АБА: Црвено-бијели губили лопте, али прескочили Никшић и Сутјеску!

У крцатој дворани СЦ Никшић, црвено-бели су остварили све само не лаку победу. Истрошени од шокантног пораза у Евролиги, изабраници Дејана Радоњића дуго нису успевали да пронађу своју игру.

Кад је било најтеже искочила су Звездина деца. Одличне роле Тејића и Гудурића у последњој деоници одвели су црвено-беле до победе. На крилима навијача Сутјеска је до последњег тренутка била у игри, али разлика у квалитету је омогућила гостима да дођу до тријумфа.

Овај сусрет обележио је и велики број изгубљених лопти, Звезда је меч завршила са чак 25.

Најбољи у редовим гостију били су Јовић са 19 односно Тејић и Симоновић са по 11 убачених кошева.

Прва четвртина: Изгубљене лопте и шутеви за три, Сутјеска - Црвена звезда 17:16

Дворана у Никшићу је испуњена до последњег места! Чак сат времена пред поечтак утакмице сва места су била заузета. Капитен црвено-белих Бранко Лазић се опоравио од повреде и заузео је место у првој петорци.

Изједначен и нервозан почетак утакмице. Неколико изгубљених лопти и по једна тројка Симоновића и Павличевића за стартних 5:5.

Нису блистали ни једни ни други у првој деоници. Сутјеска је покушавала са дистанце, док у првих пет минута Звезда није могла да се повеже у нападу.

Поцепао је мрежицу Квинси Милер са линије 6.75 за прву већу предност Звезде (12:5). Гости су се вратили са брзих 5:0, које је иницирао бивши кошаркаш Партизана, Ђоко Шалић.

Сутјеска је после полагања Алексе Поповића први пут повела на мечу - 17:16. Звезда је у овом периоду игре изгубила чак девет лопти!

Друга четвртина: Растрзана игра, одлична рола Тејића, Сутјеска - Црвена звезда 32:36

Дејан Радоњић је већ на почетку друге четвртине морао да потроши и други тајм-аут. Домаћи су знатно подигли ниво игре, док Звезда једноставно није успевала да пронађе пут до коша ривала.

Гости су после минута одмора колико-толико консолидовали. Полагање Јовића донело је Звезди 21:22. Уследио је одговор расположеног Врањеша. Поени уз фаул још једном су вратили предност домаћима - 24:22.

На половини друге деонице Владимир Штимац је зарадио техничку грешку због протеста... Није искусни центар могао да се суздржи па је Сутјеска после његовог испада анулирала тројку Томпсона.

Звезда је већ у 16. минуту имала 13 изгубљених лопти (пет Јовић). Видело се од старта да црвено-бели још увек нису преболели шокантан пораз од Стразубра у Евролиги.

Госте је пробудио Тејић. И поред најава да неће играти млади играч је имао одличну ролу. Његових осам поена (пет изнуђених фаулова) представљали су право изненађење за тим тренера Дубљевића. Изгубљене лопте, Јовић је анулирао кошевима. Убацио је нову тројку и тако постао први двоцифрени играч на утакмици.

У форми је Марко Симоновић. Друга тројка искусног крила одвела је црвено-беле на плус четири. Четвртина је завршена резултатом 36:32.

Трећа чертвтина: Никшићани скандирају Марку Ивковићу, Симоновић чува црвено-беле, Сутјеска - Звезда 47:49

И у другом полувремену Звезда је наставила са изгубљеним лоптама (чак 20).

Старт треће деонице обележило је неколико заиста лоших напада обе екипе. Цирбес и Јовић су предводили очајне покушаје Звезде, па су се домаћи преко Павличевића вратили у меч. Момци Дејана Радоњића су овај сусрет играли на чист квалитет. Док су са друге стране изабраници тренера Дубљевића успевали да пруже отпор на крилима навијача.

Квинис Милер се утопио у сивило у трећој деоници. Остављали су домаћи бившем НБА играчу много простора на шуту, али није успевао да погоди готово ништа.

На око четири минута до краја Шалић је закуцао на додавање Кораћа за 40:42. А нова изгубљена лопта Јовића (осма) омогућила је гостима да изједначе - 42:42. Марко Симоновић је тројком (трећом на мечу) вратио предност гостима.

У овом периоду игре навијачи у Никшићу скандирали су трагично настрадалом навијачу Звезде, Марку Ивковићу.

Четврта четвртина: Гудурић и Тејић режирали тријумф, Сутијеска - Звезда 62:70

Тејић и Гудурић су погурали Црвену звезду на старту деонице. Везао је Гудурић пет поена и тако одвео црвено-беле на за овај меч великих плус осам - 50:58. У том периоду игре Звезде је и преломила утакмицу. Покушавали су домаћи да се врате али нису успели.

У неколико наврата су били на два поена, али су гости одбили сваки напад. Црвено-бели су стисли одбрану и на крају заслужено славили - 62:70.

АБА лига, 11. коло:

Петак:
Партизан - Тајфун 89:85

Субота:
Олимпија - Мега Лекс 89:99
Крка - Цибона 90:86

Недеља:
Игокеа - Будућност 76:86

Понедељак
Металац - Цедевита 79:81
МЗТ - Задар 60:72
Сутјеска - Црвена звезда 62:70

Табела: Будућност 8-3, Мега Лекс 8-3, Цедевита 8-3, Црвена звезда 8:3, Крка 6-5, Задар 6-5, Игокеа 5-6, Олимпија 4-7, Партизан 4-7, Цибона 4-7, МЗТ 4-7, Тајфун 4-7, Металац 4-7, Сутјеска 3-8

Коментари / 0

Оставите коментар