ABA: Crveno-bijeli gubili lopte, ali preskočili Nikšić i Sutjesku!

U 11. kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde su posle velike borbe nadigrali Sutjesku u Nikšiću - 70:62 . Ključnu rolu na utakmici imao je Stefan Jović.

Košarka 23.11.2015 | 23:15
ABA: Crveno-bijeli gubili lopte, ali preskočili Nikšić i Sutjesku!

U krcatoj dvorani SC Nikšić, crveno-beli su ostvarili sve samo ne laku pobedu. Istrošeni od šokantnog poraza u Evroligi, izabranici Dejana Radonjića dugo nisu uspevali da pronađu svoju igru.

Kad je bilo najteže iskočila su Zvezdina deca. Odlične role Tejića i Gudurića u poslednjoj deonici odveli su crveno-bele do pobede. Na krilima navijača Sutjeska je do poslednjeg trenutka bila u igri, ali razlika u kvalitetu je omogućila gostima da dođu do trijumfa.

Ovaj susret obeležio je i veliki broj izgubljenih lopti, Zvezda je meč završila sa čak 25.

Najbolji u redovim gostiju bili su Jović sa 19 odnosno Tejić i Simonović sa po 11 ubačenih koševa.

Prva četvrtina: Izgubljene lopte i šutevi za tri, Sutjeska - Crvena zvezda 17:16

Dvorana u Nikšiću je ispunjena do poslednjeg mesta! Čak sat vremena pred poečtak utakmice sva mesta su bila zauzeta. Kapiten crveno-belih Branko Lazić se oporavio od povrede i zauzeo je mesto u prvoj petorci.

Izjednačen i nervozan početak utakmice. Nekoliko izgubljenih lopti i po jedna trojka Simonovića i Pavličevića za startnih 5:5.

Nisu blistali ni jedni ni drugi u prvoj deonici. Sutjeska je pokušavala sa distance, dok u prvih pet minuta Zvezda nije mogla da se poveže u napadu.

Pocepao je mrežicu Kvinsi Miler sa linije 6.75 za prvu veću prednost Zvezde (12:5). Gosti su se vratili sa brzih 5:0, koje je inicirao bivši košarkaš Partizana, Đoko Šalić.

Sutjeska je posle polaganja Alekse Popovića prvi put povela na meču - 17:16. Zvezda je u ovom periodu igre izgubila čak devet lopti!

Druga četvrtina: Rastrzana igra, odlična rola Tejića, Sutjeska - Crvena zvezda 32:36

Dejan Radonjić je već na početku druge četvrtine morao da potroši i drugi tajm-aut. Domaći su znatno podigli nivo igre, dok Zvezda jednostavno nije uspevala da pronađe put do koša rivala.

Gosti su posle minuta odmora koliko-toliko konsolidovali. Polaganje Jovića donelo je Zvezdi 21:22. Usledio je odgovor raspoloženog Vranješa. Poeni uz faul još jednom su vratili prednost domaćima - 24:22.

Na polovini druge deonice Vladimir Štimac je zaradio tehničku grešku zbog protesta... Nije iskusni centar mogao da se suzdrži pa je Sutjeska posle njegovog ispada anulirala trojku Tompsona.

Zvezda je već u 16. minutu imala 13 izgubljenih lopti (pet Jović). Videlo se od starta da crveno-beli još uvek nisu preboleli šokantan poraz od Strazubra u Evroligi.

Goste je probudio Tejić. I pored najava da neće igrati mladi igrač je imao odličnu rolu. Njegovih osam poena (pet iznuđenih faulova) predstavljali su pravo iznenađenje za tim trenera Dubljevića. Izgubljene lopte, Jović je anulirao koševima. Ubacio je novu trojku i tako postao prvi dvocifreni igrač na utakmici.

U formi je Marko Simonović. Druga trojka iskusnog krila odvela je crveno-bele na plus četiri. Četvrtina je završena rezultatom 36:32.

Treća čertvtina: Nikšićani skandiraju Marku Ivkoviću, Simonović čuva crveno-bele, Sutjeska - Zvezda 47:49

I u drugom poluvremenu Zvezda je nastavila sa izgubljenim loptama (čak 20).

Start treće deonice obeležilo je nekoliko zaista loših napada obe ekipe. Cirbes i Jović su predvodili očajne pokušaje Zvezde, pa su se domaći preko Pavličevića vratili u meč. Momci Dejana Radonjića su ovaj susret igrali na čist kvalitet. Dok su sa druge strane izabranici trenera Dubljevića uspevali da pruže otpor na krilima navijača.

Kvinis Miler se utopio u sivilo u trećoj deonici. Ostavljali su domaći bivšem NBA igraču mnogo prostora na šutu, ali nije uspevao da pogodi gotovo ništa.

Na oko četiri minuta do kraja Šalić je zakucao na dodavanje Koraća za 40:42. A nova izgubljena lopta Jovića (osma) omogućila je gostima da izjednače - 42:42. Marko Simonović je trojkom (trećom na meču) vratio prednost gostima.

U ovom periodu igre navijači u Nikšiću skandirali su tragično nastradalom navijaču Zvezde, Marku Ivkoviću.

Četvrta četvrtina: Gudurić i Tejić režirali trijumf, Sutijeska - Zvezda 62:70

Tejić i Gudurić su pogurali Crvenu zvezdu na startu deonice. Vezao je Gudurić pet poena i tako odveo crveno-bele na za ovaj meč velikih plus osam - 50:58. U tom periodu igre Zvezde je i prelomila utakmicu. Pokušavali su domaći da se vrate ali nisu uspeli.

U nekoliko navrata su bili na dva poena, ali su gosti odbili svaki napad. Crveno-beli su stisli odbranu i na kraju zasluženo slavili - 62:70.

ABA liga, 11. kolo:

Petak:
Partizan - Tajfun 89:85

Subota:
Olimpija - Mega Leks 89:99
Krka - Cibona 90:86

Nedelja:
Igokea - Budućnost 76:86

Ponedeljak
Metalac - Cedevita 79:81
MZT - Zadar 60:72
Sutjeska - Crvena zvezda 62:70

Tabela: Budućnost 8-3, Mega Leks 8-3, Cedevita 8-3, Crvena zvezda 8:3, Krka 6-5, Zadar 6-5, Igokea 5-6, Olimpija 4-7, Partizan 4-7, Cibona 4-7, MZT 4-7, Tajfun 4-7, Metalac 4-7, Sutjeska 3-8

Komentari / 0

Ostavite komentar