Србац: Праведна политика ушла у ДНС

Чланови Странке праведне политике из Српца ушли су у србачки Демократски народни савез чиме је имплементирана одлука Главног одбора ДНС-а Републике Српске о спајању ове двије странке!

Република Српска 23.11.2015 | 21:49
Србац: Праведна политика ушла у ДНС

Ово је објелодањено на вечарашњој сједници Општинског одбора ДНС-а Србац, којој су присуствовали и високи функционери странке Драгомир Јовичић, Дане Малешевић и Неђо Трнинић.

Предсједник ДНС-а Србац, Љубо Ракић није могао навести тачан број нових чланова ове странке, али је нагласио да је спајање доприњело спашавању ДНС-а у овој општини од гашења након што је један број његових чланова прешао у реформисану Социјалистичку партију којој је на челу начелник Драго Ћирић. У међувремену је пришао и један број нових чланова, углавном, из редова омладине, рекао је Ракић.

Он није пропустио прилику да се критички осврне рад начелника општине Ћирића због кога је, како је истакао, ДНС напустио владајућу коалицију и он, као тринаести, одлучујући, одборник у локалној скупштини прешао на страну СНСД-а чиме је допринио стварању нове скупштинске већине, односно законодавне власти у овој општини. Иако је потврдио оданост коалицији са СНСД-а на локалном нивоу, Ракић је казао да није баш задовољан ни са односом новог партнера, јер, по њему, СНСД није показао спремност да утиче на запошљавање кадрова ДНС-а који су остали без посла или су били незапослени. Он је изразио наду да ће се тај однос, уз подршку функционера странке на републичком нивоу, ускоро промјенити.

Зажалио је што вечерашњем састанку није присуствовао и лидер странке Марко Павић.

Неђо Трнинић је дао пуну подршку србачком ДНС-у и обећао да ће републичко руководство пружити помоћ у рјешавању неких проблема са којима се ова странка суочава на локалном нивоу.

„Ми се налазимо између значајно веће странке, СНСД-а и више коалиција која обнаша власт на нивоу Босне и Херцеговине, и ми смо поприлична сметња и једнима и другима јер нико не воли политички конкурентну странку која расте и сигурно временом отети дио колача који припада коалицији и дио изван тога. Због тога се суочавамо са разним подметањима и од једних и од других.Ми се морамо политички борити да би ови простори остали под нашом управом“, казао је Дане Малешевић.

Он је додао да је ДНС у сталном јачању, насупрот ПДП и НДП. који су на издисају живота, тако да очекује да се залагањем свих у Српцу може направити добра прича.

„Уједињењем СПП и ДНС-а, оцјенили смо, да можемо утицати на промјене у друштву. За то смо у ДНС-у добили потребан политички простор, али нисам задовољан брзином којој се ради на имплементацији споразума о уједињењу, јер је прошло већ шест мјесеци. Лично сматрам да је потребно укрупњавање политичке сцене, а то је оно што је нас и руководило да направимо тај искорак“, рекао је потпредсједник ове странке Драгомир Јовичић.

Он је уочио да је ДНС толико нарастао да га тренутна организација може тешко пратити.

„Ми морамо нешто мијењати организационо, да јачамо свој статус у сједишту странке како би могли имати дневну информацију шта се на терену дешава. Тако би могли више помагати људима на терену. Како ћемо помагати ако не знамо шта се тамо дешава“ – запитао се потпредсједник ДНС-а Драгомир Јовичић. У странци треба да се политиком бави десетак политичара у сједишту странке, а министри да се мање баве политиком а више својим ресорним пословима", рекао је Јовичић на скупу ДНС-а у Српцу.

С. К.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Његош

23.11.2015 21:36

УДБА је још активна...фуј багро, а ти Малешевићу у пензију, од тебе је бољи био чак и Касиповиц који нема везе са просвјетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

23.11.2015 22:35

Е мој Његошу. УДБА ЈЕ НАША СУДБА!

Name

Марко

23.11.2015 23:35

Малесевиц је изузетно образован и искусан цовјек

Name

зарко

24.11.2015 06:19

Министар Малесевиц је заврсио У Ријеци факултет,а гдје је магистрирао и докторирао не зна се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

озренац

24.11.2015 08:46

Малесевицу, ако "обнасас" политицке фукције као сто водис министарво просвјете, запитај се коме је уопсте потреба твоја помоц и твоје ангазовање??? Он постен? Он само ниста не зна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

24.11.2015 15:03

Опет це бити туце, актери заједно.

ОДГОВОРИТЕ