Srbac: Pravedna politika ušla u DNS

Članovi Stranke pravedne politike iz Srpca ušli su u srbački Demokratski narodni savez čime je implementirana odluka Glavnog odbora DNS-a Republike Srpske o spajanju ove dvije stranke!

Republika Srpska 23.11.2015 | 21:49
Srbac: Pravedna politika ušla u DNS

Ovo je objelodanjeno na večarašnjoj sjednici Opštinskog odbora DNS-a Srbac, kojoj su prisustvovali i visoki funkcioneri stranke Dragomir Jovičić, Dane Malešević i Neđo Trninić.

Predsjednik DNS-a Srbac, Ljubo Rakić nije mogao navesti tačan broj novih članova ove stranke, ali je naglasio da je spajanje doprinjelo spašavanju DNS-a u ovoj opštini od gašenja nakon što je jedan broj njegovih članova prešao u reformisanu Socijalističku partiju kojoj je na čelu načelnik Drago Ćirić. U međuvremenu je prišao i jedan broj novih članova, uglavnom, iz redova omladine, rekao je Rakić.

On nije propustio priliku da se kritički osvrne rad načelnika opštine Ćirića zbog koga je, kako je istakao, DNS napustio vladajuću koaliciju i on, kao trinaesti, odlučujući, odbornik u lokalnoj skupštini prešao na stranu SNSD-a čime je doprinio stvaranju nove skupštinske većine, odnosno zakonodavne vlasti u ovoj opštini. Iako je potvrdio odanost koaliciji sa SNSD-a na lokalnom nivou, Rakić je kazao da nije baš zadovoljan ni sa odnosom novog partnera, jer, po njemu, SNSD nije pokazao spremnost da utiče na zapošljavanje kadrova DNS-a koji su ostali bez posla ili su bili nezaposleni. On je izrazio nadu da će se taj odnos, uz podršku funkcionera stranke na republičkom nivou, uskoro promjeniti.

Zažalio je što večerašnjem sastanku nije prisustvovao i lider stranke Marko Pavić.

Neđo Trninić je dao punu podršku srbačkom DNS-u i obećao da će republičko rukovodstvo pružiti pomoć u rješavanju nekih problema sa kojima se ova stranka suočava na lokalnom nivou.

„Mi se nalazimo između značajno veće stranke, SNSD-a i više koalicija koja obnaša vlast na nivou Bosne i Hercegovine, i mi smo poprilična smetnja i jednima i drugima jer niko ne voli politički konkurentnu stranku koja raste i sigurno vremenom oteti dio kolača koji pripada koaliciji i dio izvan toga. Zbog toga se suočavamo sa raznim podmetanjima i od jednih i od drugih.Mi se moramo politički boriti da bi ovi prostori ostali pod našom upravom“, kazao je Dane Malešević.

On je dodao da je DNS u stalnom jačanju, nasuprot PDP i NDP. koji su na izdisaju života, tako da očekuje da se zalaganjem svih u Srpcu može napraviti dobra priča.

„Ujedinjenjem SPP i DNS-a, ocjenili smo, da možemo uticati na promjene u društvu. Za to smo u DNS-u dobili potreban politički prostor, ali nisam zadovoljan brzinom kojoj se radi na implementaciji sporazuma o ujedinjenju, jer je prošlo već šest mjeseci. Lično smatram da je potrebno ukrupnjavanje političke scene, a to je ono što je nas i rukovodilo da napravimo taj iskorak“, rekao je potpredsjednik ove stranke Dragomir Jovičić.

On je uočio da je DNS toliko narastao da ga trenutna organizacija može teško pratiti.

„Mi moramo nešto mijenjati organizaciono, da jačamo svoj status u sjedištu stranke kako bi mogli imati dnevnu informaciju šta se na terenu dešava. Tako bi mogli više pomagati ljudima na terenu. Kako ćemo pomagati ako ne znamo šta se tamo dešava“ – zapitao se potpredsjednik DNS-a Dragomir Jovičić. U stranci treba da se politikom bavi desetak političara u sjedištu stranke, a ministri da se manje bave politikom a više svojim resornim poslovima", rekao je Jovičić na skupu DNS-a u Srpcu.

S. K.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Njegoš

23.11.2015 21:36

UDBA je još aktivna...fuj bagro, a ti Maleševiću u penziju, od tebe je bolji bio čak i Kasipovic koji nema veze sa prosvjetom.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

23.11.2015 22:35

Е мој Његошу. УДБА ЈЕ НАША СУДБА!

Name

Marko

23.11.2015 23:35

Malesevic je izuzetno obrazovan i iskusan covjek

Name

zarko

24.11.2015 06:19

Ministar Malesevic je zavrsio U Rijeci fakultet,a gdje je magistrirao i doktorirao ne zna se.

ODGOVORITE
Name

ozrenac

24.11.2015 08:46

Malesevicu, ako "obnasas" politicke fukcije kao sto vodis ministarvo prosvjete, zapitaj se kome je uopste potreba tvoja pomoc i tvoje angazovanje??? On posten? On samo nista ne zna!

ODGOVORITE
Name

Max

24.11.2015 15:03

Opet ce biti tuce, akteri zajedno.

ODGOVORITE