ЛШ: Челси поранио у Тел Авив по осмину финала!

Веома важан дуел за "плавце" у уторак. Много узбуђења очекује се и у осталим утакмицама првог дана 5. кола Лиге шампиона!

Фудбал 23.11.2015 | 23:30
ЛШ: Челси поранио у Тел Авив по осмину финала!

Групна фаза Лиге шампиона улази у финиш, у уторак се игра половина утакмица петог кола, а најзанимљивије биће у Тел Авиву, где Макаби са Предрагом Рајковићем на голу и Славишом Јокановићем на клупи дочекује Челси, у чијем тиму се очекују Бранислав Ивановић и Немања Матић.

Лондонски тим је минулог викенда против Норича (1:0), више игром него резултатом, најавио излазак из кризе, а победа је екипи српских репрезентативаца неопходна на путу до осмине финала.

"Одиграли смо одличан меч за викенд, постигли смо само један гол, али је веома важно што нисмо примили гол. Следи Макаби и надам се само једна у низу победа", изјавио је опорављени Еден Азар за сајт Челсија.

Колико је ова утакмица важна менаџеру "плаваца" Жозеу Мурињу, најбоље илуструје податак да је екипа већ у недељу поподне допутовала у Израел како би што спремнија дочекала меч.

У другом дуелу ове групе, Порто на свом терену против Динама из Кијева може себи да реши бриге око друге фазе, али и да помогне Челсију.

У Е групи биће занимљиво видети као ће се Рома супроставити Барселони, само три дана после рапсодије Каталонаца против Реала у Мадриду. Такође, тежак испит очекује Бајер из Леверкузена у Борисову, против БАТЕ-а са Младеновићем и Милуновићем.

Бајерн и Олимпијакос састаће се на Алијанц арени, у мечу где реми и једне и друге води даље, док ће Арсенал јурити победу против Динама и надати се повољним вестима из Минхена.

Коначно, у Х групи Зенит је већ завршио посао, али сигурно да ће желети да победи Валенсију, чиме би пружио шансу Генту и Лиону да до самог краја остану у игри.


Утакмице првог дана 5. кола Лиге шампиона:

ГРУПА Е

БАТЕ Борисов - Бајер Леверкузен (18.00)
Барселона - Рома (20.45)

ТАБЕЛА: Барселона 10, Рома 5, Бајер Леверкузен 4, БАТЕ Борисов 3.

ГРУПА Ф

Арсенал - Динамо Загреб (20.45)
Бајерн - Олимпијакос (20.45)

ТАБЕЛА: Бајерн 9, Олимпијакос 9, Динамо Загреб 3, Арсенал 3.

ГРУПА Г

Порто - Динамо Кијев (20.45)
Макаби Тел Авив - Челси (20.45)

ТАБЕЛА: Порто 10, Челси 7, Динамо Кијев 5, Макаби Тел Авив 0.

ГРУПА Х

Зенит - Валенсија (18.00)
Лион - Гент (20.45)

ТАБЕЛА: Зенит 12, Валенсија 6, Гент 4, Лион 1.

Коментари / 0

Оставите коментар