LŠ: Čelsi poranio u Tel Aviv po osminu finala!

Veoma važan duel za "plavce" u utorak. Mnogo uzbuđenja očekuje se i u ostalim utakmicama prvog dana 5. kola Lige šampiona!

Fudbal 23.11.2015 | 23:30
LŠ: Čelsi poranio u Tel Aviv po osminu finala!

Grupna faza Lige šampiona ulazi u finiš, u utorak se igra polovina utakmica petog kola, a najzanimljivije biće u Tel Avivu, gde Makabi sa Predragom Rajkovićem na golu i Slavišom Jokanovićem na klupi dočekuje Čelsi, u čijem timu se očekuju Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Londonski tim je minulog vikenda protiv Noriča (1:0), više igrom nego rezultatom, najavio izlazak iz krize, a pobeda je ekipi srpskih reprezentativaca neophodna na putu do osmine finala.

"Odigrali smo odličan meč za vikend, postigli smo samo jedan gol, ali je veoma važno što nismo primili gol. Sledi Makabi i nadam se samo jedna u nizu pobeda", izjavio je oporavljeni Eden Azar za sajt Čelsija.

Koliko je ova utakmica važna menadžeru "plavaca" Žozeu Murinju, najbolje ilustruje podatak da je ekipa već u nedelju popodne doputovala u Izrael kako bi što spremnija dočekala meč.

U drugom duelu ove grupe, Porto na svom terenu protiv Dinama iz Kijeva može sebi da reši brige oko druge faze, ali i da pomogne Čelsiju.

U E grupi biće zanimljivo videti kao će se Roma suprostaviti Barseloni, samo tri dana posle rapsodije Katalonaca protiv Reala u Madridu. Takođe, težak ispit očekuje Bajer iz Leverkuzena u Borisovu, protiv BATE-a sa Mladenovićem i Milunovićem.

Bajern i Olimpijakos sastaće se na Alijanc areni, u meču gde remi i jedne i druge vodi dalje, dok će Arsenal juriti pobedu protiv Dinama i nadati se povoljnim vestima iz Minhena.

Konačno, u H grupi Zenit je već završio posao, ali sigurno da će želeti da pobedi Valensiju, čime bi pružio šansu Gentu i Lionu da do samog kraja ostanu u igri.


Utakmice prvog dana 5. kola Lige šampiona:

GRUPA E

BATE Borisov - Bajer Leverkuzen (18.00)
Barselona - Roma (20.45)

TABELA: Barselona 10, Roma 5, Bajer Leverkuzen 4, BATE Borisov 3.

GRUPA F

Arsenal - Dinamo Zagreb (20.45)
Bajern - Olimpijakos (20.45)

TABELA: Bajern 9, Olimpijakos 9, Dinamo Zagreb 3, Arsenal 3.

GRUPA G

Porto - Dinamo Kijev (20.45)
Makabi Tel Aviv - Čelsi (20.45)

TABELA: Porto 10, Čelsi 7, Dinamo Kijev 5, Makabi Tel Aviv 0.

GRUPA H

Zenit - Valensija (18.00)
Lion - Gent (20.45)

TABELA: Zenit 12, Valensija 6, Gent 4, Lion 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar