Влада усвојила радну верзију закона о раду

Влада Републике Српске усвојила је данас радну верзију закона о раду, која ће бити достављена социјалним партнерима ради консултација.

Република Српска 23.11.2015 | 22:45
Влада усвојила радну верзију закона о раду

На радно-консултативној сједници разматрана је и радна верзија економске политике за наредну годину која је полазна основа за циљеве и политике у наредној години, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада Српске је упозната са Нормативним оквиром за систем локалне самоуправе - нови концепт, који подразумијева доношење измјена Закона о локалној самоуправи и Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе, које ће бити разматране на једној од наредних сједница.

На измјенама ова два закона ангажована је Радна група коју чине представници општина и градова, Одбора Народне скупштине за локалну самоуправу, Министарства управе и локалне самоуправе, Министарства правде и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, уз повремено учешће представника Централне изборне комисије БиХ.

На сједници је разматран и преднацрт закона о државним службеницима и преднацрт закона о руководећим службеницима у републичким органима управе.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

23.11.2015 18:06

Нису мисеви ниста усвојили,само раде сто им је наредјено!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

24.11.2015 11:30

Не знам! Ви знате и ћутите а ћутање је знак одобравања и слагања са новим радним законом о запошљавање преко везе. То је остало још из времена Југославије и владавине "љубичице бјела".

Name

радник

23.11.2015 18:14

Шта имате достављати партнерима, поставите ту верзију на сајт владе, да је сви видимо. То мора бити транспарентно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xнxx

24.11.2015 08:22

Нови закон о раду на запосљавању партијских колега и цланова узе породице

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

24.11.2015 09:35

Није то никакав закон, јер закони постоје да би народу било боље и сигурније зивјети и радити. То је анти-закон који легализује кулуцење код приватника, а благословљава нерад и корупцију у јавном сектору. А ста друго оцекивати од багре која луксузно зиви од тудјег рада, зноја и суза. Нека је срамота оног мунгоса и позиционог подрепаса Дјокица сто представља СП која је изградила у прослости оно сто ови данасњи пљацкају и тргају као бјесне дзукеле.

ОДГОВОРИТЕ