Vlada usvojila radnu verziju zakona o radu

Vlada Republike Srpske usvojila je danas radnu verziju zakona o radu, koja će biti dostavljena socijalnim partnerima radi konsultacija.

Republika Srpska 23.11.2015 | 22:45
Vlada usvojila radnu verziju zakona o radu

Na radno-konsultativnoj sjednici razmatrana je i radna verzija ekonomske politike za narednu godinu koja je polazna osnova za ciljeve i politike u narednoj godini, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske je upoznata sa Normativnim okvirom za sistem lokalne samouprave - novi koncept, koji podrazumijeva donošenje izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave, koje će biti razmatrane na jednoj od narednih sjednica.

Na izmjenama ova dva zakona angažovana je Radna grupa koju čine predstavnici opština i gradova, Odbora Narodne skupštine za lokalnu samoupravu, Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uz povremeno učešće predstavnika Centralne izborne komisije BiH.

Na sjednici je razmatran i prednacrt zakona o državnim službenicima i prednacrt zakona o rukovodećim službenicima u republičkim organima uprave.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

23.11.2015 18:06

Nisu misevi nista usvojili,samo rade sto im je naredjeno!!!

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

24.11.2015 11:30

Не знам! Ви знате и ћутите а ћутање је знак одобравања и слагања са новим радним законом о запошљавање преко везе. То је остало још из времена Југославије и владавине "љубичице бјела".

Name

radnik

23.11.2015 18:14

Šta imate dostavljati partnerima, postavite tu verziju na sajt vlade, da je svi vidimo. To mora biti transparentno.

ODGOVORITE
Name

xnxx

24.11.2015 08:22

Novi zakon o radu na zaposljavanju partijskih kolega i clanova uze porodice

ODGOVORITE
Name

bluka

24.11.2015 09:35

Nije to nikakav zakon, jer zakoni postoje da bi narodu bilo bolje i sigurnije zivjeti i raditi. To je anti-zakon koji legalizuje kulucenje kod privatnika, a blagoslovljava nerad i korupciju u javnom sektoru. A sta drugo ocekivati od bagre koja luksuzno zivi od tudjeg rada, znoja i suza. Neka je sramota onog mungosa i pozicionog podrepasa Djokica sto predstavlja SP koja je izgradila u proslosti ono sto ovi danasnji pljackaju i trgaju kao bjesne dzukele.

ODGOVORITE