АБА: Дилема Горана Јеретина...

Генерални менаџер Сутјеске не заборавља четири године проведене у црвено-белом дресу.

Кошарка 23.11.2015 | 19:40
АБА: Дилема Горана Јеретина...

Кошаркаши Црвене звезде у понедељак од 21 час у Никшићу гостују екипи Сутјеске, у окршају шампиона АБА лиге и дебитанта у регионалном такмичењу.

Сутјеска (скор 3-7) само тријумфом може да ухвати прикључак у борби за опстанак, док Звезда (7-3) не би требало себи да дозволи даље заостајање за Будућношћу (9-2), односно губитак корака са Мега Лексом (8-3) и Цедевитом (7-3), која од 18 часова гостује Металцу.

Дакле, победа је потребна и Никшићанима и црвено-белима, а један човек у табору Сутјеске свакако би волео да могу да славе и једни и други...

Горан Јеретин носио је Звездин дрес од 2002. до 2006, каријеру је завршио 2013. на Кипру, да би летос био именован за генералног менаџера Сутјеске, за коју је као рођени Никшићанин наступао пре петнаестак година, док се звала Ибон.

Јеретин је као члан црвено-белих допринео освајању два Купа Радивоја Кораћа, јединих трофеја који су у ери Партизанове доминације домаћом кошаркашком сценом стигли на Мали Калемегдан.

У финалу Купа 2003/04 против Рефлекса (91:89 после продужетка), заиграо је након паузе од два месеца, практично без тренинга и у одсуству повређених Ракочевића и Дозета био играч утакмице, са 27 поена и осам асистенција.

Две године касније, у финалу против Хемофарма (80:65) је убацио 17 поена и поново био најефикаснији у тиму, заједно са Миланом Гуровићем.

Касније је играо за Будућност, Макаби, Албу и многе друге клубове, а када се састајао са Звездом, неретко је био играч одлуке, као рецимо у сезони 2006/07 (Будућност) или 2011/12 (Олимпија).

Коментари / 0

Оставите коментар