ABA: Dilema Gorana Jeretina...

Generalni menadžer Sutjeske ne zaboravlja četiri godine provedene u crveno-belom dresu.

Košarka 23.11.2015 | 19:40
ABA: Dilema Gorana Jeretina...

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 21 čas u Nikšiću gostuju ekipi Sutjeske, u okršaju šampiona ABA lige i debitanta u regionalnom takmičenju.

Sutjeska (skor 3-7) samo trijumfom može da uhvati priključak u borbi za opstanak, dok Zvezda (7-3) ne bi trebalo sebi da dozvoli dalje zaostajanje za Budućnošću (9-2), odnosno gubitak koraka sa Mega Leksom (8-3) i Cedevitom (7-3), koja od 18 časova gostuje Metalcu.

Dakle, pobeda je potrebna i Nikšićanima i crveno-belima, a jedan čovek u taboru Sutjeske svakako bi voleo da mogu da slave i jedni i drugi...

Goran Jeretin nosio je Zvezdin dres od 2002. do 2006, karijeru je završio 2013. na Kipru, da bi letos bio imenovan za generalnog menadžera Sutjeske, za koju je kao rođeni Nikšićanin nastupao pre petnaestak godina, dok se zvala Ibon.

Jeretin je kao član crveno-belih doprineo osvajanju dva Kupa Radivoja Koraća, jedinih trofeja koji su u eri Partizanove dominacije domaćom košarkaškom scenom stigli na Mali Kalemegdan.

U finalu Kupa 2003/04 protiv Refleksa (91:89 posle produžetka), zaigrao je nakon pauze od dva meseca, praktično bez treninga i u odsustvu povređenih Rakočevića i Dozeta bio igrač utakmice, sa 27 poena i osam asistencija.

Dve godine kasnije, u finalu protiv Hemofarma (80:65) je ubacio 17 poena i ponovo bio najefikasniji u timu, zajedno sa Milanom Gurovićem.

Kasnije je igrao za Budućnost, Makabi, Albu i mnoge druge klubove, a kada se sastajao sa Zvezdom, neretko je bio igrač odluke, kao recimo u sezoni 2006/07 (Budućnost) ili 2011/12 (Olimpija).

Komentari / 0

Ostavite komentar