„У важним поенима РФ је нервозан, а Новак челик“!

Анабел Крофт, бивша тенисерка, сада аналитичарка, каже да је осетила велику нервозу код Роџера Федерера у финалу у недељу.

Тенис 23.11.2015 | 20:15
„У важним поенима РФ је нервозан, а Новак челик“!

Новак Ђоковић победио је у недељу Роџера Федерера са 6:3, 6:4 и тако освојио завршни турнир у Лондону, свој 11. ове године у свом 15. узастопном финалу.

Крофт сматра да Ђоковић у последњих неколико година доминира против Федерера и да се то највише осећа у најважнијим поенима.

„Ово је био потпуно други меч у односу на њихов дуел у групи. Седела сам поред терена и могла сам да осетим тензију која је пролазила крот Федерерово тело. Сваки пут када је добио малу шансу да се врати у меч. Мислим да није ниједном током меча играо слободно“, каже Анабел Крофт.

„Могли сте да осетите тензију и нервозу у важним поенима, мислим да је управо због тога Новак освојио све веће титуле против њега у претходним годинама. Два Вимблдона и УС опен, то су највећи турнири на којима је могао да се осети притисак који Федерер има.“

Некадашња британска тенисерка сматра и да Ђоковићев говор тела у финалу показје какав је он играч.

„У последњем гему је било много тензије. Када је Роџер изгубио први поен, у другом сте могли да видите промену код Новака. Ударао је лоптицу толико чисто, постоји одређени звук када тако лоптица удари жице. Изненада, на терен се спустио челични зид. Није ударао лоптицу најјаче и са превеликом дубином, али као да је у себи рекао: ’затварам радњу, мораћеш да ме склониш и надјачаш’. То је било то, неумољиви челик. Могли сте да осетите челични карактер код Новака.“

Коментари / 0

Оставите коментар