„U važnim poenima RF je nervozan, a Novak čelik“!

Anabel Kroft, bivša teniserka, sada analitičarka, kaže da je osetila veliku nervozu kod Rodžera Federera u finalu u nedelju.

Tenis 23.11.2015 | 20:15
„U važnim poenima RF je nervozan, a Novak čelik“!

Novak Đoković pobedio je u nedelju Rodžera Federera sa 6:3, 6:4 i tako osvojio završni turnir u Londonu, svoj 11. ove godine u svom 15. uzastopnom finalu.

Kroft smatra da Đoković u poslednjih nekoliko godina dominira protiv Federera i da se to najviše oseća u najvažnijim poenima.

„Ovo je bio potpuno drugi meč u odnosu na njihov duel u grupi. Sedela sam pored terena i mogla sam da osetim tenziju koja je prolazila krot Federerovo telo. Svaki put kada je dobio malu šansu da se vrati u meč. Mislim da nije nijednom tokom meča igrao slobodno“, kaže Anabel Kroft.

„Mogli ste da osetite tenziju i nervozu u važnim poenima, mislim da je upravo zbog toga Novak osvojio sve veće titule protiv njega u prethodnim godinama. Dva Vimbldona i US open, to su najveći turniri na kojima je mogao da se oseti pritisak koji Federer ima.“

Nekadašnja britanska teniserka smatra i da Đokovićev govor tela u finalu pokazje kakav je on igrač.

„U poslednjem gemu je bilo mnogo tenzije. Kada je Rodžer izgubio prvi poen, u drugom ste mogli da vidite promenu kod Novaka. Udarao je lopticu toliko čisto, postoji određeni zvuk kada tako loptica udari žice. Iznenada, na teren se spustio čelični zid. Nije udarao lopticu najjače i sa prevelikom dubinom, ali kao da je u sebi rekao: ’zatvaram radnju, moraćeš da me skloniš i nadjačaš’. To je bilo to, neumoljivi čelik. Mogli ste da osetite čelični karakter kod Novaka.“

Komentari / 0

Ostavite komentar