Норвежанин изненадио на првим скоковима сезоне!

Млади Норежанин Данијел Андре Танде направио је велико изненађеје тријумфом на првим индивидуалним скоковима сезоне у Светском купу.

Остали спортови 23.11.2015 | 15:00
Норвежанин изненадио на првим скоковима сезоне!

Танде је у немачком Клигенталом дошао до прве победе у елитном такмичењу и првог уопште подијума, укупним скором од 268,7 бодова, захваљујући скоковима од 142 и 140,5 метара.

Друго место заузео је Словенац Петер Превц, док се на трећем степенику победничког постоља нашао миљеник домаћих навијача и актуелни освајач Кристалног глобуса Зеверин Фројнд.

21-годишњи Норвежанин је већ после прве рунде наговестио изненађење, пошто је држао друго место, иза Превца, а испред Фројнда. У наставку такмичења, успео је да скочи два и по метра дуже од Словенца, а уз то је имао и мању компензацију због ветра, али је на крају заслужено славио. Танде је Превца победио за 3,1 бода, док је Фројнд био још шест бодова даље.

Најбољу тројицу следио је још један Немац Рихард Фрајтаг, испред ветерана Норијакија Касаија из Јапана, односно Аустријанца Штефана Крафта и сународника Андреаса Велингера, који су поделили шесто место. Прву десеторицу комплетирали су млађи од браће Превц 16-годишњи Домен, Андре Јохан Форфанг из Норвешке и још један Словенац Јуриј Тепеш.

Светски куп се наставља у финској Руки у четвртак.

Коментари / 0

Оставите коментар