ИТА: Аситстенције Љајића, Интер опет први!

Фудбалери Интера победили су на свом терену Фрозиноне са 4:0, у утакмици 13. кола италијанског првенства и вратили се на прво место на табели. Фудбалери Наполија победили су Верону са 2:0 у првој утакмици недељног програма у оквиру 13. кола Серије А. Фудбалери Фиорентине одиграли су нерешено 2:2 (0:2) на свом терену против екипе Емполија у 13. колу Серије А.

Фудбал 23.11.2015 | 13:20
ИТА: Аситстенције Љајића, Интер опет први!

Неразури су остварили четврту победу у низу, у последњих седам утакмица су без пораза и први с на табели са 30 бодова, испред Наполија и Фиорентине који имају по 28.

Фрозиноне је у три последње утакмице без победе и налази се у зони испадања на 18. месту са 11 бодова.

Интер је повео у 29. минуту голом Џонатана Бијабијанија, а вођство је дуплирао Мауро Икарди, после асистенције српског репрезентативца Адема Љајића.

Трећи гол постигао је Хејсон Муриљо у 87. минуту на додавање Стевана Јоветића, а коначан резултат поставио је Марцело Брозовић у другом минуту судијске надокнаде времена, а у акцији је још једном учествовао Љајић.

Наполитанци су тако дошли до осме победе ове сезоне, захваљујући којој су барем на неколико сати избили на само чело табеле.

Наполи сада има 28 бодова на првом месту табеле, један више од Фиорентине, Роме и Интера, с тим да је ’Вучица’ већ одиграла свој меч 13. кола.

Јунаци тријумфа у Верони били су Лоренцо Инсиње и Гонсало Игуаин, који су решили утакмицу за практично седам минута.

Наполи је контролисао игру током већег дела сусрета, али се на први погодак чекало до 67. минуту, када је Инсиње послао лопту у доњи леви угао после одличне асистенције Марека Хамшика. Само шест минута касније, Игуан је био прецизан из близине, а асистент му је био Инсиње.

Српски фудбалер Бошко Јанковић је одиграо 73 минута у дресу пораженог тима и зарадио је јавну опомену.

Његова Верона је после новог пораза остала на претпоследњем месту табеле са само шест бодова.

Фудбалери Фиорентине одиграли су нерешено 2:2 (0:2) на свом терену против екипе Емполија у 13. колу Серије А.

Лацио поново није победио, али је успео да прекине серију од три узастопна пораза, овога пута било је 1:1 против Палерма.

Торино је минималним резултатом славио против Аталанте у Бергаму, баш као и Удинезе над Сампдоријом.

У мечу који су обележили црвени картони Ђеноа је против Сасуола водила са 1:0, али је после драме и два гола у последњем минуту победила са 2:1. Кјево је савладао Карпи у гостима резултатом 2:1 и тако екипу која је дошла из Серије Б гурнуо на само зачеље.

Фиорентина је успела да анулира два гола заостатка и извуче бод. Ливаја и Бухел постигли су голове у првом полувремену за Емполи, али је у наставку Калинић са два поготка у пет минута спасао своју екипу пораза.

Фиорентина дели прву позицију на табели са Наполијем са по 28 бодова. Интер има бод мање и од 20.45 има прилику да преузме лидерску позицију, уколико победи Фрозиноне. Српски фудбалер Ненад Томовић одиграо је цео меч за тим из Фиренце и зарадио жути картон због неспортског понашања.

Лацио је у веома лошој форми, али је коначно успео да освоји макар бод против Палерма на свом терену. Гости су повели у 22. минуту, када је прецизан био Голданига, а Кандрева са пенала поравнава резултат у 70. минуту. Екипа из Рима је на осмој позицији са 19 бодова, а Палемо је 14. са 15.

Удинезе је код куће победио Сампдорију минималним резултатом и побегао са дна табеле. Једини гол постигао је Баду у 35. минуту.

Црно-бели из Удина су прекинули низ од два меча без победе и заузимају 15. место на табели са 15 бодова. Сампдорија је претрпела други узастопни пораз, у последње четири утакмице није победила и 12. је на табели са 16 бодова.

Фудбалери Ђеное победили су на свом терену Сасуоло са 2:1 и прекинули низ од четири утакмице без победе. Домаћи су повели у 51. минуту голомТомаса Ринкона, а у трећем минуту судијске надокнаде времена изједначио је Франческо Ачерби. Четврту првенствену победу Ђенови је донео Леонардо Паволети у петом минуту судијске надокнаде.

Серија А, 13. коло

недеља, 22. новембар
Верона – Наполи 0:2
Аталанта – Торино 0:1
(Бово 52)
Карпи – Кјево 1:2
(Гамберини 61аг – Инглез 8, Међорини 14)
Фиорентина – Емполи 2:2
(Калинић 56, 61 – Ливаја 18, Бухел 27)
Ђеноа – Сасуоло 2:1
(Ринкон 51, Паволети 90+5 – Ачерби 90+4)
Лацио – Палермо 1:1
(Кандрева 69п – Голданига 21)
Удинезе – Сампдорија 1:0
(Агујеманг-Баду 34)
Интер – Фрозиноне 4:0

субота, 21. новембар
Болоња – Рома 2:2
Јувентус – Милан 1:0

Коментари / 0

Оставите коментар