ITA: Asitstencije Ljajića, Inter opet prvi!

Fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu Frozinone sa 4:0, u utakmici 13. kola italijanskog prvenstva i vratili se na prvo mesto na tabeli. Fudbaleri Napolija pobedili su Veronu sa 2:0 u prvoj utakmici nedeljnog programa u okviru 13. kola Serije A. Fudbaleri Fiorentine odigrali su nerešeno 2:2 (0:2) na svom terenu protiv ekipe Empolija u 13. kolu Serije A.

Fudbal 23.11.2015 | 13:20
ITA: Asitstencije Ljajića, Inter opet prvi!

Nerazuri su ostvarili četvrtu pobedu u nizu, u poslednjih sedam utakmica su bez poraza i prvi s na tabeli sa 30 bodova, ispred Napolija i Fiorentine koji imaju po 28.

Frozinone je u tri poslednje utakmice bez pobede i nalazi se u zoni ispadanja na 18. mestu sa 11 bodova.

Inter je poveo u 29. minutu golom Džonatana Bijabijanija, a vođstvo je duplirao Mauro Ikardi, posle asistencije srpskog reprezentativca Adema Ljajića.

Treći gol postigao je Hejson Muriljo u 87. minutu na dodavanje Stevana Jovetića, a konačan rezultat postavio je Marcelo Brozović u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, a u akciji je još jednom učestvovao Ljajić.

Napolitanci su tako došli do osme pobede ove sezone, zahvaljujući kojoj su barem na nekoliko sati izbili na samo čelo tabele.

Napoli sada ima 28 bodova na prvom mestu tabele, jedan više od Fiorentine, Rome i Intera, s tim da je ’Vučica’ već odigrala svoj meč 13. kola.

Junaci trijumfa u Veroni bili su Lorenco Insinje i Gonsalo Iguain, koji su rešili utakmicu za praktično sedam minuta.

Napoli je kontrolisao igru tokom većeg dela susreta, ali se na prvi pogodak čekalo do 67. minutu, kada je Insinje poslao loptu u donji levi ugao posle odlične asistencije Mareka Hamšika. Samo šest minuta kasnije, Iguan je bio precizan iz blizine, a asistent mu je bio Insinje.

Srpski fudbaler Boško Janković je odigrao 73 minuta u dresu poraženog tima i zaradio je javnu opomenu.

Njegova Verona je posle novog poraza ostala na pretposlednjem mestu tabele sa samo šest bodova.

Fudbaleri Fiorentine odigrali su nerešeno 2:2 (0:2) na svom terenu protiv ekipe Empolija u 13. kolu Serije A.

Lacio ponovo nije pobedio, ali je uspeo da prekine seriju od tri uzastopna poraza, ovoga puta bilo je 1:1 protiv Palerma.

Torino je minimalnim rezultatom slavio protiv Atalante u Bergamu, baš kao i Udineze nad Sampdorijom.

U meču koji su obeležili crveni kartoni Đenoa je protiv Sasuola vodila sa 1:0, ali je posle drame i dva gola u poslednjem minutu pobedila sa 2:1. Kjevo je savladao Karpi u gostima rezultatom 2:1 i tako ekipu koja je došla iz Serije B gurnuo na samo začelje.

Fiorentina je uspela da anulira dva gola zaostatka i izvuče bod. Livaja i Buhel postigli su golove u prvom poluvremenu za Empoli, ali je u nastavku Kalinić sa dva pogotka u pet minuta spasao svoju ekipu poraza.

Fiorentina deli prvu poziciju na tabeli sa Napolijem sa po 28 bodova. Inter ima bod manje i od 20.45 ima priliku da preuzme lidersku poziciju, ukoliko pobedi Frozinone. Srpski fudbaler Nenad Tomović odigrao je ceo meč za tim iz Firence i zaradio žuti karton zbog nesportskog ponašanja.

Lacio je u veoma lošoj formi, ali je konačno uspeo da osvoji makar bod protiv Palerma na svom terenu. Gosti su poveli u 22. minutu, kada je precizan bio Goldaniga, a Kandreva sa penala poravnava rezultat u 70. minutu. Ekipa iz Rima je na osmoj poziciji sa 19 bodova, a Palemo je 14. sa 15.

Udineze je kod kuće pobedio Sampdoriju minimalnim rezultatom i pobegao sa dna tabele. Jedini gol postigao je Badu u 35. minutu.

Crno-beli iz Udina su prekinuli niz od dva meča bez pobede i zauzimaju 15. mesto na tabeli sa 15 bodova. Sampdorija je pretrpela drugi uzastopni poraz, u poslednje četiri utakmice nije pobedila i 12. je na tabeli sa 16 bodova.

Fudbaleri Đenoe pobedili su na svom terenu Sasuolo sa 2:1 i prekinuli niz od četiri utakmice bez pobede. Domaći su poveli u 51. minutu golomTomasa Rinkona, a u trećem minutu sudijske nadoknade vremena izjednačio je Frančesko Ačerbi. Četvrtu prvenstvenu pobedu Đenovi je doneo Leonardo Pavoleti u petom minutu sudijske nadoknade.

Serija A, 13. kolo

nedelja, 22. novembar
Verona – Napoli 0:2
Atalanta – Torino 0:1
(Bovo 52)
Karpi – Kjevo 1:2
(Gamberini 61ag – Inglez 8, Međorini 14)
Fiorentina – Empoli 2:2
(Kalinić 56, 61 – Livaja 18, Buhel 27)
Đenoa – Sasuolo 2:1
(Rinkon 51, Pavoleti 90+5 – Ačerbi 90+4)
Lacio – Palermo 1:1
(Kandreva 69p – Goldaniga 21)
Udineze – Sampdorija 1:0
(Agujemang-Badu 34)
Inter – Frozinone 4:0

subota, 21. novembar
Bolonja – Roma 2:2
Juventus – Milan 1:0

Komentari / 0

Ostavite komentar