Ко су били најпознатији масони у историји?

Некада тајна листа са подацима о два милиона масона у историји сада ће бити објављена на интернету и открити утицај ове организације на друштво.

Свијет 23.11.2015 | 11:40
Ко су били најпознатији масони у историји?

Чланови су били Оскар Вајлд, Радјард Киплинг, Војвода од Велингтона, а причало се да је певач за ког се сумњало да је Џек Трбосек ослобођен због тога што је био масон.

Међу слободним зидарима били су и сер Винстон Черчил, Едвард ВИИ, ЏорџВИ, Едвард ВИИИ, истраживачи Ернест Шеклтон и капетан Роберт Фалкон Скот, научници Едвард Џенер и сер Александар Флеминг.

Када је реч о овим просторима, познати масони били су Вук Стефановић Караџић, Петар Петровић Његош, Доситеј Обрадовић, краљеви Александар И и Петар И Карађорђевић, Стеван Мокрањац, Стеван Сремац, Михајло Пупин, Иво Андрић и многи други.

Листу ће објавити на интернету компанија која се бави проучавањем генеалогије “Анцестрy”.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драган

23.11.2015 10:50

Па и нису лоши тако ти људи,искрено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

23.11.2015 11:19

У какву секту спада СНСД , јел у дрпизам или пљачкизам .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.11.2015 11:28

Слободни зидари у Србији имају седам масонских храмова. Недавно су један свој храм отворили и у Бијељини. Ритуалом “уношења свјетлости” формирана је ложа “Свитање” у Бијељини, а убрзо потом и ложа Светог Јована Крститеља у Бањој Луци. Ове двије нове масонске организације под заштитом су Велике националне ложе Србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богје

23.11.2015 11:36

Ви о томе не знате много да не казем ниста !!!али хоцете да велицате тита као маqсона и јевреја- мало сутра, мравоједа и србоздера тита воле само одродјени и умоболни Серби, престолонаследник Алесксандар је био масон издао је масоне кад је прогледао и за то своју главу постено дао!!!! на једнуу и на другу страну као вреана на два коца, јер га нико није натерао да изда Србе и Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

23.11.2015 12:21

Људи данас прицају о масонима и повезаним организацијама као о нецему јако добром и хуманом. Не заборавите ко су осниваци масонског реда и ста су њихови економски и политицки циљеви! Немојте да наводите невазне (да не казем не утицајне) цланове масонског и осталих редова као сто су познати писци или умјетници који никада нису имали утицаја на креирање свјетске политицко-економске ситуације. Они битни масони врха пирамиде су бескурпулозни антихуманисти и људски сљам који контролисе Wалл Стреет, Бијелу Куцу и западне берзе и корпорације, који русе небодере по Неw Yорку по то пласирају неким пецинским људима (који јесу судјеловали али нису постигли ефекат док се није умјесала слузба која је поставила нано-термит у 3 зграде које су пале а контролисана од стране масонских "просвјетитеља". А наси политицари хрле у масонске редове! Вјероватно да би сацували напљацкано богатство и остварили неки цигла-полозај у масонској пирамиди новог свјетског поретка. Главни циљ масона врха пирамиде јесте десетковање глобалне популације на ниво од прије 50 година (јер то по њима планета мозе да поднесе) а контрола преосталог цовјецанства (сто се успјесно ради у бабана дрзавицама као сто је ова од стране актуелних власти који су исто цланови реда). Они су конструктори рата против терора који су сами иницирали у циљу запласивања Западне цивилизације и изазивања новог крстаског рата са муслиманима (масоне врха пирамиде то не дотице јер они ионако нису Хрисцани!).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило

23.11.2015 14:27

БЛУКА, слажем се са Вама. Горе споменути масони верно су служили КНЕЗУ ОВОГ СВИЈЕТА а да тога многи нису били ни СВЈЕСНИ. Осим тога масони болују од тога да својатају све познате људе свијета и да познате личности приписују својој зидарској организацији. Тако су покушали да ураде са Светим Владиком Николајем Велимировићем. Зато са опрезношћу и без провјере нетреба човјек да прихвата њихове приче које су обично од ђавола надувене и лажне!