Ko su bili najpoznatiji masoni u istoriji?

Nekada tajna lista sa podacima o dva miliona masona u istoriji sada će biti objavljena na internetu i otkriti uticaj ove organizacije na društvo.

Svijet 23.11.2015 | 11:40
Ko su bili najpoznatiji masoni u istoriji?

Članovi su bili Oskar Vajld, Radjard Kipling, Vojvoda od Velingtona, a pričalo se da je pevač za kog se sumnjalo da je Džek Trbosek oslobođen zbog toga što je bio mason.

Među slobodnim zidarima bili su i ser Vinston Čerčil, Edvard VII, DžordžVI, Edvard VIII, istraživači Ernest Šeklton i kapetan Robert Falkon Skot, naučnici Edvard Džener i ser Aleksandar Fleming.

Kada je reč o ovim prostorima, poznati masoni bili su Vuk Stefanović Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Dositej Obradović, kraljevi Aleksandar I i Petar I Karađorđević, Stevan Mokranjac, Stevan Sremac, Mihajlo Pupin, Ivo Andrić i mnogi drugi.

Listu će objaviti na internetu kompanija koja se bavi proučavanjem genealogije “Ancestry”.

Izvor: B92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragan

23.11.2015 10:50

Pa i nisu loši tako ti ljudi,iskreno.

ODGOVORITE
Name

luka

23.11.2015 11:19

U kakvu sektu spada SNSD , jel u drpizam ili pljačkizam .

ODGOVORITE
Name

Nikola

23.11.2015 11:28

Slobodni zidari u Srbiji imaju sedam masonskih hramova. Nedavno su jedan svoj hram otvorili i u Bijeljini. Ritualom “unošenja svjetlosti” formirana je loža “Svitanje” u Bijeljini, a ubrzo potom i loža Svetog Jovana Krstitelja u Banjoj Luci. Ove dvije nove masonske organizacije pod zaštitom su Velike nacionalne lože Srbije

ODGOVORITE
Name

Bogje

23.11.2015 11:36

Vi o tome ne znate mnogo da ne kazem nista !!!ali hocete da velicate tita kao maqsona i jevreja- malo sutra, mravojeda i srbozdera tita vole samo odrodjeni i umobolni Serbi, prestolonaslednik Alesksandar je bio mason izdao je masone kad je progledao i za to svoju glavu posteno dao!!!! na jednuu i na drugu stranu kao vreana na dva koca, jer ga niko nije naterao da izda Srbe i Srbiju.

ODGOVORITE
Name

bluka

23.11.2015 12:21

Ljudi danas pricaju o masonima i povezanim organizacijama kao o necemu jako dobrom i humanom. Ne zaboravite ko su osnivaci masonskog reda i sta su njihovi ekonomski i politicki ciljevi! Nemojte da navodite nevazne (da ne kazem ne uticajne) clanove masonskog i ostalih redova kao sto su poznati pisci ili umjetnici koji nikada nisu imali uticaja na kreiranje svjetske politicko-ekonomske situacije. Oni bitni masoni vrha piramide su beskurpulozni antihumanisti i ljudski sljam koji kontrolise Wall Street, Bijelu Kucu i zapadne berze i korporacije, koji ruse nebodere po New Yorku po to plasiraju nekim pecinskim ljudima (koji jesu sudjelovali ali nisu postigli efekat dok se nije umjesala sluzba koja je postavila nano-termit u 3 zgrade koje su pale a kontrolisana od strane masonskih "prosvjetitelja". A nasi politicari hrle u masonske redove! Vjerovatno da bi sacuvali napljackano bogatstvo i ostvarili neki cigla-polozaj u masonskoj piramidi novog svjetskog poretka. Glavni cilj masona vrha piramide jeste desetkovanje globalne populacije na nivo od prije 50 godina (jer to po njima planeta moze da podnese) a kontrola preostalog covjecanstva (sto se uspjesno radi u babana drzavicama kao sto je ova od strane aktuelnih vlasti koji su isto clanovi reda). Oni su konstruktori rata protiv terora koji su sami inicirali u cilju zaplasivanja Zapadne civilizacije i izazivanja novog krstaskog rata sa muslimanima (masone vrha piramide to ne dotice jer oni ionako nisu Hriscani!).

ODGOVORITE
Name

Михаило

23.11.2015 14:27

БЛУКА, слажем се са Вама. Горе споменути масони верно су служили КНЕЗУ ОВОГ СВИЈЕТА а да тога многи нису били ни СВЈЕСНИ. Осим тога масони болују од тога да својатају све познате људе свијета и да познате личности приписују својој зидарској организацији. Тако су покушали да ураде са Светим Владиком Николајем Велимировићем. Зато са опрезношћу и без провјере нетреба човјек да прихвата њихове приче које су обично од ђавола надувене и лажне!