ИД ојачала због неодговорности САД

Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да је неодговорна политика САД допринијела јачању Исламске државе и да су за борбу против терористичких претњи непходни консолидовани напори свих савезника.

Свијет 22.11.2015 | 19:08
ИД ојачала због неодговорности САД

Он је тако прокоментарисао изјаву америчког предсједника Барака Обаме о улози Русије у сиријском конфликту, преноси Тасс.

Иако је Русија појачала своје ваздушне ударе у Сирији, Обама је јуче примјетио да је Москва фокусирала своју пажњу на умјерене побуњенике, који се боре против сиријског предсједника Башара ал Асада.

Инсистирајући да насиље у Сирији не може да буде заустављено све док је Асад на власти, Обама је позвао Русију на "стратешко прилагођавање" уз окончање подршке сиријском предсједнику.

"Исламска држава је толико ојачала због неодговорне политике Сједињених Америчких Држава. Умјесто да се фокусирају на заједничке напоре у сузбијању тероризма, САД и њихови савезници су ушли у борбу против легитимног сиријског предсједника Башара ал Асада", рекао је Медведев новинарима у Куала Лумпуру.

Он је истакао да би разумна политика у земљама Блиског истока, била то Сирија, Египат или Ирак, за све земље, укључући САД, требало да буде подршка легитимним властима, која би омогућила поштовање интегритета тих држава, а не погоршање ситуације.

Према његовим ријечима, постоје жалосни примјери такве неодговорне политике.

"САД су својевремено стајале иза успона Ал Каиде који је довео до трагедије 11. септембра. Ове поуке само доказују да су консолидовани напори неопходни у борби против тероризма, без дијељења савезника на своје и туђе", нагласио је он.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

22.11.2015 18:22

САД за инат Русији никада неће признати да су погрешили. Зато садашњи Предсједник Сирије Башар ал Асад може лако да постане изговор за оружани сукоб Русије и САД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Михаила

22.11.2015 19:18

Ти си права свезналица,нема теме да не коментарисес.

Name

Црни

23.11.2015 00:02

Шта је рећи политика ???? Игра се Шах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

23.11.2015 07:42

А ја се чудио од кога је Додик научио да онолико лаже.

ОДГОВОРИТЕ