Најусамљенији ученик у Великој Британији

Арон Андерсон, 10-годишњи Британац, живи на шкотском острву Оут Скерриес гдје је једини ученик.

Свијет 22.11.2015 | 18:07
Најусамљенији ученик у Великој Британији

Андерсон на располагању има двије учионице, библиотеку и игралиште. Али нема с ким да се игра пошто је једино дијете на усамљеном шкотском острву.

"Понекад је чудно бити сам у учионици. Али, волим ово острво које истражујем на бициклу. Љети волим пливати у мору и скакати са оближњих стијена", каже Арон који у будућности жели бити рибар као његов 43-годишњи отац Еwан.

Ароново школовање итекако кошта локално вијеће које годишње издваја преко 75.000 фунти. Како је једини школарац на острву, Аронови најбољи пријатељи су његов пас, патке и овце.

Све до недавно, Арон није био једини ученик. Његова браћа, 13-годишњи Иван и 16-годишњи Оwен, заједно са пријатељима 12-годишњим Етханом и 16-годишњим Артхуром, отишли су на школовање у Лерwицк који је од острва удаљен два и по сата вожње бродом.

Аронова мајка Денисе каже да ће ово бити прва зима да је на острву само један ученик и да не зна како ће све изгледати са њеним сином.

"Жао ми је Арона што је сам у школи, али он је сретан", казала је она.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

22.11.2015 20:31

Жао ми је чути да дете жели да буде рибар. Он има шансу да КАО једини ученик у школи да покупи пуно више знања од свог учитеља него где има више дјеце. У школу се првенствено иде да се нешто научи а играти се може и код куће чувајући овце и говеда. За рибара у кога су мокре гаће и који за вечеру НЕЗНА шта ће да једе довољна су и 4 разреда основне школе. Да зна да пише, чита, рачуна и да чита карту да неби због свог незнања залутао ма мору док рибе лови. Једином ученику на острву желим пуно среће у животу да постане инжињер рибарска, бродоградње или нешто томе слично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

23.11.2015 13:36

Е сад си претјерао! Имас доста паметних мисли али овај пут бас с**ес! Исто као сто ти ниси хтјео бити сељак па побјегао у град па сад морају и остали...цццц

Name

Михаило Микић

23.11.2015 15:57

ЈА, се никада не стидио свога сељачког порекла јер СРБска села су одувјек била за разлику од града извор здравог СРБског сељачкиг духа пуног разума, части и поштења. Због тога сам ја такође у граду СРБски сељак био, јесам и бићу ако Бог да до краја живота. Мене мој отац није У школу слао као што су радили други родитељи који су говорили дјеци својој "иди сине у школу да не би радио" већ је мени мој отац увијек говорио "учи сине да би могао од свога рада часног и поштеног да пристојно живиш и једног дана да издржаваш себе и своју породицу. Што ћемо? Мој се отац се није хвалио комунистичким диплома купљени испод жита на факултетима већ својим поштеном радом, чојство и јунаштво и својим здравим разумом којег сваки ЧОВЈЕК може стећи најлакше на селу живећи по Закону Божијем у природном окружењу. ОСИМ ТОГА, "ПАМЕТНА" ГЛАВО ГРАДСКА СВИМА ЈЕ НАМА ПОРЕКЛО СА СЕЛА САМО ШТО НИЈЕ ИЗ ИСТОГА!

Name

Реално

23.11.2015 01:20

Код нас би ту сколу са једним дјаком вец затворили.

ОДГОВОРИТЕ