Ноле титулом хоће да честита Бекеру рођендан!

Надам се да ћу поклон Борису Бекеру уручити на терену - рекао је кроз осмех Новак Ђоковић на питање шта ће даривати Борису Бекеру за рођендан који слави данас.

Тенис 22.11.2015 | 18:20
Ноле титулом хоће да честита Бекеру рођендан!

Легендарни Немац одуваће 48 свећица на торти. На Фејсбуку Бекер је објавио колаж фотографија на којима се види како се мењао кроз време. У потпису је стајало само: “48... Живот.”

Новак ће се сигурно потрудити да му на најлепши начин честита рођендан и да тријумфом заврши савршену 2015. А док време за нови класик не дође, подсетимо се неких битних чињеница из живота Бекера.

Пре мало више од месец и по дана, Немац је у Југословенском драмском позоришту одржао сјајно мотивационо предавање за све оне који су те кишне септембарске вечери пожелели да чују како се постаје шампион. Предавање за започето речима:

- Рођен сам у малом градићу Лајмену. Био сам јединац мајке Елвире и оца Карла Бекера.

Борис је у професионалне воде ушао 1984. Да његова звезда засија није било потребно пуно времена да прође. У јуну 1985. најпре је освојио титулу у Квинсу, а онда је уследио шоу тада 17-годишњака који је допутовао у Лондон на Вимблдон, и из квалификација стигао до трофеја. Тако је постао најмлађи освајач титуле у Вимблдону. И дан данас држи тај епитет уз своје име.

Освојио је шест гренд слем титула. Никада није успео да освоји Ролан Гарос, али се нада да ће Новак подићи титулу у Граду светлости и постати бољи од свог учитеља. Жеља му је да са пуленом прослави велики успех.

Бекерова игра је била заснована на савршеном сервису, због чега је и добио надимак “Бум-Бум Бекер”. Сервис волеј игра била је заштитни знак легендарног Немца.

Са Новаком ради од децембра 2013. и заједно показују да су сјајан тандем. Бекер стално истиче како га је Новаков тим сјајно прихватио и како има феноменалну сарадњу са Марјаном Вајдом, Гепхардом Фил-Гричом и Миљаном Амановићем, који путују са Нолетом током године. Како је рекао у Београду, нада се да ће и година пред нама донети пуно радосних тренутака у тиму Ђоковић.

Евентуална Новакова победа у вечерашњем финалу биће одличан завршетак 2015, и сјајан наговештај 2016.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

22.11.2015 18:58

Новак игра против /П/Федерера ,против комплет О2 арене тј.публике, и против најмање два линијска суца. За сада ипак добро гура ,води 1:0 у сетовима. Наљутили су га ,а то није никако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО НОЛЕ

22.11.2015 20:02

ТАКО ЈЕ МАЈСТОРЕ ПЕВАЈ СРБИЈО ЗЕМЉО НОВАКА ПЕВА СРБИЈО ЗЕМЉО БИТАКА РУКЕ ТИ СЕ ПОЗЛАТИЛЕ ЗИВА ЛЕГЕНДО

Name

најаци

22.11.2015 19:43

Е сва му цаст,само их рокај да не знају колико си зарадио,само му броје колико је узео а децко улозио у себе све,а ови наси узимају висе а нису улозили ниста.У сваком слуцају зив био и јос 100 титула узео.

ОДГОВОРИТЕ