Nole titulom hoće da čestita Bekeru rođendan!

Nadam se da ću poklon Borisu Bekeru uručiti na terenu - rekao je kroz osmeh Novak Đoković na pitanje šta će darivati Borisu Bekeru za rođendan koji slavi danas.

Tenis 22.11.2015 | 18:20
Nole titulom hoće da čestita Bekeru rođendan!

Legendarni Nemac oduvaće 48 svećica na torti. Na Fejsbuku Beker je objavio kolaž fotografija na kojima se vidi kako se menjao kroz vreme. U potpisu je stajalo samo: “48... Život.”

Novak će se sigurno potruditi da mu na najlepši način čestita rođendan i da trijumfom završi savršenu 2015. A dok vreme za novi klasik ne dođe, podsetimo se nekih bitnih činjenica iz života Bekera.

Pre malo više od mesec i po dana, Nemac je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održao sjajno motivaciono predavanje za sve one koji su te kišne septembarske večeri poželeli da čuju kako se postaje šampion. Predavanje za započeto rečima:

- Rođen sam u malom gradiću Lajmenu. Bio sam jedinac majke Elvire i oca Karla Bekera.

Boris je u profesionalne vode ušao 1984. Da njegova zvezda zasija nije bilo potrebno puno vremena da prođe. U junu 1985. najpre je osvojio titulu u Kvinsu, a onda je usledio šou tada 17-godišnjaka koji je doputovao u London na Vimbldon, i iz kvalifikacija stigao do trofeja. Tako je postao najmlađi osvajač titule u Vimbldonu. I dan danas drži taj epitet uz svoje ime.

Osvojio je šest grend slem titula. Nikada nije uspeo da osvoji Rolan Garos, ali se nada da će Novak podići titulu u Gradu svetlosti i postati bolji od svog učitelja. Želja mu je da sa pulenom proslavi veliki uspeh.

Bekerova igra je bila zasnovana na savršenom servisu, zbog čega je i dobio nadimak “Bum-Bum Beker”. Servis volej igra bila je zaštitni znak legendarnog Nemca.

Sa Novakom radi od decembra 2013. i zajedno pokazuju da su sjajan tandem. Beker stalno ističe kako ga je Novakov tim sjajno prihvatio i kako ima fenomenalnu saradnju sa Marjanom Vajdom, Gephardom Fil-Gričom i Miljanom Amanovićem, koji putuju sa Noletom tokom godine. Kako je rekao u Beogradu, nada se da će i godina pred nama doneti puno radosnih trenutaka u timu Đoković.

Eventualna Novakova pobeda u večerašnjem finalu biće odličan završetak 2015, i sjajan nagoveštaj 2016.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

22.11.2015 18:58

Novak igra protiv /P/Federera ,protiv komplet O2 arene tj.publike, i protiv najmanje dva linijska suca. Za sada ipak dobro gura ,vodi 1:0 u setovima. Naljutili su ga ,a to nije nikako dobro.

ODGOVORITE
Name

BRAVO NOLE

22.11.2015 20:02

TAKO JE MAJSTORE PEVAJ SRBIJO ZEMLJO NOVAKA PEVA SRBIJO ZEMLJO BITAKA RUKE TI SE POZLATILE ZIVA LEGENDO

Name

najaci

22.11.2015 19:43

E sva mu cast,samo ih rokaj da ne znaju koliko si zaradio,samo mu broje koliko je uzeo a decko ulozio u sebe sve,a ovi nasi uzimaju vise a nisu ulozili nista.U svakom slucaju ziv bio i jos 100 titula uzeo.

ODGOVORITE