Новинари обиљежили 20 година мира у БиХ

Након што су сви други обиљежили 20-ту годишњицу потписивања Дејтонског мировног споразума, учинили су то и новинари. У бањалучком Клубу новинара су се окупили они који су тих дана извјештавали о ономе што је договорено у Дејтону, међу којима Слободан Пешевић из "Вечерјих новости", Бранислав Божић из Радија Београд, те Антон Касиповић, тада уредник "Гласа Српске"

Република Српска 22.11.2015 | 14:10
Новинари обиљежили 20 година мира у БиХ

Ради се несумњиво о историјском датуму, када су грађани Бања Луке, Републике Српске и БиХ информисани о томе да је коначно стигао мир, каже Милкица Милојевић, једна од оних који су извјештавали о споразуму потписаном у Дејтону.

Вијест о потписивању мировног споразума је Бањалучанима први пренио садашњи министар иностраних послова БиХ, а тадашњи новинар Радија „БИГ“, Игор Црнадак.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

аналитицар

22.11.2015 13:25

Дејтонски споразум "дрзи" БиХ висе од 20 година у мраку. Покусало се са националном орјентацијом, са дефинисањем "босанског"- тога сто би нас дрзало на окупу. То несто није надјено. Братство и јединство кога носимо као лијеп сан из Еx-Yу времена није реалност. Економија је будуцност! Науцимо користити природне ресурсе и зивот це одмах постати много бољи. Нек се свако зове како хоце, али оно сто вриједи јесте знање и способност! То је све сто нам данас треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

33

22.11.2015 14:06

Услов свих услова је беспоштедна борба против организованог кримнала и затирање истог у потупности. Тек кад ови буду у затвору овдје ће се продисати. Прије не.

Name

посавина

22.11.2015 14:15

Драги аналитицар хајде ти то докази Баји да је тако,бицес феномен.