Novinari obilježili 20 godina mira u BiH

Nakon što su svi drugi obilježili 20-tu godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, učinili su to i novinari. U banjalučkom Klubu novinara su se okupili oni koji su tih dana izvještavali o onome što je dogovoreno u Dejtonu, među kojima Slobodan Pešević iz "Večerjih novosti", Branislav Božić iz Radija Beograd, te Anton Kasipović, tada urednik "Glasa Srpske"

Republika Srpska 22.11.2015 | 14:10
Novinari obilježili 20 godina mira u BiH

Radi se nesumnjivo o istorijskom datumu, kada su građani Banja Luke, Republike Srpske i BiH informisani o tome da je konačno stigao mir, kaže Milkica Milojević, jedna od onih koji su izvještavali o sporazumu potpisanom u Dejtonu.

Vijest o potpisivanju mirovnog sporazuma je Banjalučanima prvi prenio sadašnji ministar inostranih poslova BiH, a tadašnji novinar Radija „BIG“, Igor Crnadak.

BN TV

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

analiticar

22.11.2015 13:25

Dejtonski sporazum "drzi" BiH vise od 20 godina u mraku. Pokusalo se sa nacionalnom orjentacijom, sa definisanjem "bosanskog"- toga sto bi nas drzalo na okupu. To nesto nije nadjeno. Bratstvo i jedinstvo koga nosimo kao lijep san iz Ex-Yu vremena nije realnost. Ekonomija je buducnost! Naucimo koristiti prirodne resurse i zivot ce odmah postati mnogo bolji. Nek se svako zove kako hoce, ali ono sto vrijedi jeste znanje i sposobnost! To je sve sto nam danas treba.

ODGOVORITE
Name

33

22.11.2015 14:06

Uslov svih uslova je bespoštedna borba protiv organizovanog krimnala i zatiranje istog u potupnosti. Tek kad ovi budu u zatvoru ovdje će se prodisati. Prije ne.

Name

posavina

22.11.2015 14:15

Dragi analiticar hajde ti to dokazi Baji da je tako,bices fenomen.