Фетел је '’шампион свих шампиона’'!

Четвороструки шампион Формуле 1 Себастијан Фетел тријумфовао не ја Трци шампиона која је одржана на Олимпијском стадиону у Лондону.

Остали спортови 22.11.2015 | 21:00
Фетел је '’шампион свих шампиона’'!

Возач Ферарија је у финалу победио деветоструког шампиона легендарне трке 24 часа Ле Мана Тома Кристенсена већ после две трке.

Фетел је много лакше него што се очекивало дошао до тријумфа, пошто је Кристенсен имао проблем са својим возилом, а такође је и ударио у заштитну ограду.

Немцу је то први тријумф на самој Трци шампиона, на којој је у оквиру Купа нација био непобедив заједно са Михаелом Шумахером у тиму Немачке од 2007. до 2012. године.

„Да будем искрен, покушао сам толико пута, тако да је ова победа дошла као изненађење. Сви знамо да због овог формата не можете да проведете много времена у аутомобилу, па је потребно да будете брзи када је најважније и нађете прави ритам. И ја сам то сада успео, иако знам да је Том имао проблема, али сам срећан и почаствован због победе“, истакао је Фетел.

Фетел је до финала дошао елиминисавши некадашњег светског рели шампиона Петера Солберга, свог ривала из Формуле 1 и актуелног победника трке у Ле Ману Ника Хилкенберга, као и браниоца титуле Дејвида Култарда. С друге стране, Кристенсен је био бољи од шампиона Формуле Е, Нелсона Пикеа јуниора, Џејсона Плата и Алекса Банкомбија.

На трци су, између осталих, учествовали још неки возачи Формуле 1 – Џенсон Батон, Фелипе Маса, Данијел Рикардо и Роман Грожан.

Коментари / 0

Оставите коментар