Федерер: Много сам боље него прошле године!

Трећи тенисер света Роџер Федерер рекао је да се осећа много боље него пре прошлогодишњег финала Завршног Мастерса у Лондону.

Тенис 22.11.2015 | 15:00
Федерер: Много сам боље него прошле године!

Федерер је у суботу победио Стана Вавринку са 7:5, 6:3 и обезбедио финале против Новака Ђоковића са којим је требало да игра и прошле године.

Међутим, Швајцарац је због повреде леђа тада морао да одустане пре него што је меч почео и омогућио Новаку да трећи пут узастопно подигне пехар у ’О2 арени’.

„Осећам се добро, боље него прошле године. Конференција за медије није била забавни део, то вам са сигурношћу могу рећи, али сам знао да нисам у добром стању. Ове године је то драстично другачије. Осећам се потпуно нормално и то је велико олакшање за мене. Срећан сам како је недеља текла до сада, добро је имати тај осећај у ово време“, рекао је Федерер.

Федерер има пуне 34 године, али и даље игра веома добро и без дилеме је после Ђоковића најбољи играч на свету. Већ је потврдио да ће и у 2017. наступати, па се поставља питање колики су му лимити и да ли може да игра до 40. године?

„Нисам размишљао о томе, али ако коригујете распоред турнира, можете то урадити. Можете, на пример, да играте пет турнира годиншње, одржавате пласман и радите оно што желите. Себи нисам поставио никакве циљеве. Срећан сам како све иде за сада. Имам јак тим који стоји иза мене и који чини да изађем на терен са добрим ставом, због којег уживам. Породица жели да путује са мном и сви заједно волимо што смо на Туру. Није све тако нормално јер захтева много рада. Видећемо колико ћемо моћи још, али сам задовољан што је иза мене још једна сјајна година. Једва чекам следећу која је иза угла, веома сам узбуђен“, додао је Роџер.

Швајцарац је током година израстао у играча са препознатљивим стилом тениса који одликују константни напади, одлична игра на мрежи и елегантни једноручни бекхенд, али нема много тенисера који би могли да кажу да личе на Федерера.

„Увек ће бити младих тенисера које ћемо гледати, а који ће имати став сличан мом. Надам се да ме нико неће копирати јер је то лоше, као што не би требало да копирају ни друге играче. Верујем да треба да нађу свој стил и буду природни и своји. Не покушавајте да се правите да сте неко други. Наставићу наравно да пратим тенис и када се повучем јер је сјајна игра и из ње излазе сјајни људи. Медији и остали прате сваки ваш корак на терену, тамо нема скривања. Мислим да можете да стекнете добар утисак о томе како се људи понашају на терену и ван њега јер има толико медија и новинара. По мом мишљењу, тенис ће увек бити добар“, закључио је Федерер.

Финале последњег турнира у сезони између Новака Ђоковића и Роџера Федерера на програму је од 19 сати у Лондону.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

22.11.2015 14:17

Сви знамо ста је било просле године,али се надам и вјерујем да цес вец негде око 21 сат бити много горе,Ти "лазни господине и спортисто".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

22.11.2015 19:35

Извини Педерер ,погријесио сам. Није око 21 сат ,вец тацно у 20,31.

ОДГОВОРИТЕ