Најава: Новак вс Роџер - Најбољи крај тениске сезоне!

Новак Ђоковић против Роџера Федерера. Највећи меч на свету затвара још једну тениску сезону. Од овога не може боље.

Тенис 22.11.2015 | 17:00
Најава: Новак вс Роџер - Најбољи крај тениске сезоне!

Ђоковић и Федерер састаће се од 19 сати у финалу Завршног Мастерса у Лондону – Новак игра за пети трофеј, четврти узастопни, док Роџер има прилику да освоји седму титулу, прву од 2011. године.

Ово ће бити укупно 44. дуел двојице тенисера, а Швајцарац води 22-21 у победама јер је последњу остварио пре неколико дана.

У оквиру "Стен Смит" групе у којој су се нашли славио је резултатом 7:5, 6:2 и прекинуо Ђоковићев низ од 15 тријумфа на Мастерсу, а нанео му је први пораз у дворани још од 2012. године и меча у Паризу са Семом Кверијем.

"Моји мечеви са Роџером су увек пуни такмичарске тензије. Он изузетно воли да меша ударце кад игра против мене, да поремети мој 'тајминг', што значи да морам да одиграм најбоље што могу да бих се супротставио таквом стилу", рекао је Ђоковић који је до финала стигао убедљивом победом над Рафаелом Надалом – 6:3, 6:3.

С друге стране, момак из Базела није имао много проблема против сународника Стана Вавринке којег је савладао резултатом 7:5, 6:3. Он је на тај начин обезбедио репризу прошлогодишњег финала у којем ипак није наступио због повреде леђа.

"Очигледно значи што смо играли ове недеље јер обојица можемо да анализирамо тај меч и видимо шта смо могли другачије да урадимо, било да је добро или лоше. То је интересантно за обојицу, иако се стално дешава да играте са неким на неком турниру, а онда и следеће недеље, на пример, у финалу. Сигуран сам да смо то већ чинили, али сада је другачије. Услови су исти, као и терен и дворана", рекао је Федерер.

Однос двојице најбољих у овом тренутку није био сјајан од почетка, али је временом напредовао. Освајач 17 Грен слем трофеја имао је привилегију да са друге стране мреже посматра напредак Ђоковића који сада прети да му пољуља место највећег тенисера свих времена.

"За мене је предност што смо играли јер ми даје додатно самопоуздање, а за њега је предност што је добио другу шансу и у још једном је финалу. Играо је сјајан тенис од нашег меча. И даље мислим да има мало веће самопоуздање од мене због свих успеха које је остварио ове године", додао је Роџер.

Нови двобој заказан је за 19 часова и Ђоковић ће имати прилику да осим трофеја, још једном изједначи на 22-22 у међусобном скору.

Коментари / 0

Оставите коментар